Broodje pulled chicken met zelfgemaakte barbecuesaus!

De typisch Amerikaanse pulled chicken en pulled pork zijn al een tijdje enorm populair in Nederland. Dit gerecht bestaat uit heerlijk mals vlees met vele mogelijkheden. Zo is het vlees lang houdbaar en is bijvoorbeeld koud en warm te eten op een broodje. Traditioneel is het de bedoeling dat je een zurige augurk op je Lees meer…


Een heerlijke broodpudding voor het nieuwe jaar!

Heb jij ze al in huis? Ja we praten natuurlijk over oliebollen! Wist je dat de oliebol al héél oud is? Het oudste recept stamt namelijk uit 1667. Toen waren ze nog plat en werden ze oliekoeken genoemd. Pas na de middeleeuwen kreeg men beschikking over meer olie om in te bakken en werd de Lees meer…


Deze week op het menu: Kerststol tosti met appel

Het is de mooiste tijd van het jaar, oftewel: bijna kerst! Dat betekent dat we met z’n allen weer gezellig samenkomen met familie en vrienden en gaan genieten van heerlijke gerechten en andere lekkernijen. Daar mogen de kerststollen natuurlijk niet bij ontbreken! Grote kans dat je op tweede kerstdag nog wat over hebt. Weggooien is Lees meer…

Speculaas trifle
Speculaas trifle met rood fruit

Morgen is het zo ver, pakjesavond! Grote kans dat dan ook je gourmetstel van zolder komt en je met de hele familie gezellig aan tafel gaat dineren voordat de beste Sint langskomt met cadeautjes. Om je avond helemaal compleet te maken, wil je het diner natuurlijk ook afsluiten met een heerlijk toetje; als jullie daar Lees meer…

Hotdog
Vandaag op het menu: Texan Chili Hotdog!

We kennen allemaal het bekende Amerikaanse straatbeeld. Drukke straten met diverse hotdog kraampjes waar je voor een paar dollar snel een broodje kan halen. Maar wist je dat elke regio in Amerika zijn eigen hotdogstijl heeft? Zo maken ze in New York hotdogs met zuurkool en in San Fransisco wikkelen ze de hotdog in bacon. Lees meer…

Quiche
Vandaag op het menu: Quiche!

Heb je brood over dat eigenlijk net te droog is om nog te eten? Vaak eindigt dit bij het afval of in de broodrooster. Verspilling is zonde en ook nog eens heel goed te voorkomen. Er zijn namelijk nog genoeg creatieve manieren om van dit brood te kunnen genieten zoals in de vorm van een Lees meer…


Vandaag op het menu: Bunny Chow!

Zet jij in deze tijd van het jaar het liefst elke week een pan met vlees op het fornuis wat urenlang lekker kan stoven? Wij hebben een lekkere versie van een van oorsprong vegetarische, Zuid-Afrikaanse stoofpot met Indische invloeden: Bunny Chow! Bunny chow vernoemd naar de Indische zakenman die de curry verkocht. Bania en chow Lees meer…


Vandaag: een overheerlijke pompoenburger!

Het is alweer herfst. Het seizoen van verkleurde bladeren, warme truien en veel regen. Qua avondmaaltijd denk je dan misschien al snel aan stamppot of een lekkere stoofmaaltijd. Als je echt in de herfstsfeer wilt komen, maar toch nog een beetje heimwee naar de zomer hebt, probeer dan dit pompoenburgerrecept eens! Zomerse smaken, herfstige kleuren. Lees meer…


Een luxe broodje omelet!

Tegen een lekker omeletje op brood op de zondagmorgen zegt bijna niemand nee. Maar als je dit vaak genoeg eet, gaat het op den duur misschien toch een beetje vervelen. Dit klinkt misschien verwend, maar het is heel menselijk om uitgekeken te raken op dingen die je constant hetzelfde doet. Daarnaast is het ook goed Lees meer…

Cakepops
Vandaag op het menu: cakepops!

We hebben het allemaal vast wel eens meegemaakt. Koop je een cake voor je visite en na één plakje heeft iedereen genoeg. Vervolgens blijf jij zitten met een halve cake en je gaat natuurlijk niet de hele dag niets anders meer eten dan dat. Ondanks de smaakverveling is weggooien ook geen optie… Dit is zonde Lees meer…