Appeltaart rolletje
Appeltaart in een rolletje

Houd jij van appeltaart en wil je een keer wat nieuws proberen? Wat dacht je van appeltaart in een rolletje! De rolletjes hebben een handig formaat waardoor je ze kunt eten als tussendoortje of in je broodtrommel kunt doen. Dit is ook een lekker gezond alternatief voor een wentelteefje. Ze komen namelijk net als traditionele Lees meer…


Kraayennests Anti-kater ontbijt

De carnaval zit er weer op.. En dan is het nu tijd voor de kater! Na een kleine week flink feesten, komt er vaak een kater om de hoek kijken. Met dit ontbijt kun je deze een stuk minder erg maken. Je krijgt een kater door het vochtverlies. Alcohol droogt je lichaam namelijk uit. Doordat Lees meer…


Groentechips met zelfgemaakte paneermeel

Druk bezig zijn met minimaal tien dingen tegelijk. We kennen het gevoel allemaal wel. Daardoor kan het best wel eens voorkomen dat je wat vergeet. Zoals die ene Kraayennest boterham die je op het aanrecht had klaargelegd. Het kan ook zijn dat je onverwachts ergens anders gaat lunchen waardoor het brood blijft liggen in de Lees meer…


Vandaag op het menu: Baked Alaska!

Baked Alaska, ook wel bekend als Omelette Sibérienne. Een heerlijke ijstaart met meringue, ijs en cake naar keuze. Heb je vrienden uitgenodigd om te komen eten? Met dit dessert maak je zeker indruk. Dankzij de naam zou je denken dat dit dessert uit Alaska komt, maar het is eigenlijk onbekend wat de oorsprong is van Lees meer…


Broodje pulled chicken met zelfgemaakte barbecuesaus!

De typisch Amerikaanse pulled chicken en pulled pork zijn al een tijdje enorm populair in Nederland. Dit gerecht bestaat uit heerlijk mals vlees met vele mogelijkheden. Zo is het vlees lang houdbaar en is bijvoorbeeld koud en warm te eten op een broodje. Traditioneel is het de bedoeling dat je een zurige augurk op je Lees meer…


Een heerlijke broodpudding voor het nieuwe jaar!

Heb jij ze al in huis? Ja we praten natuurlijk over oliebollen! Wist je dat de oliebol al héél oud is? Het oudste recept stamt namelijk uit 1667. Toen waren ze nog plat en werden ze oliekoeken genoemd. Pas na de middeleeuwen kreeg men beschikking over meer olie om in te bakken en werd de Lees meer…


Deze week op het menu: Kerststol tosti met appel

Het is de mooiste tijd van het jaar, oftewel: bijna kerst! Dat betekent dat we met z’n allen weer gezellig samenkomen met familie en vrienden en gaan genieten van heerlijke gerechten en andere lekkernijen. Daar mogen de kerststollen natuurlijk niet bij ontbreken! Grote kans dat je op tweede kerstdag nog wat over hebt. Weggooien is Lees meer…

Speculaas trifle
Speculaas trifle met rood fruit

Morgen is het zo ver, pakjesavond! Grote kans dat dan ook je gourmetstel van zolder komt en je met de hele familie gezellig aan tafel gaat dineren voordat de beste Sint langskomt met cadeautjes. Om je avond helemaal compleet te maken, wil je het diner natuurlijk ook afsluiten met een heerlijk toetje; als jullie daar Lees meer…

Hotdog
Vandaag op het menu: Texan Chili Hotdog!

We kennen allemaal het bekende Amerikaanse straatbeeld. Drukke straten met diverse hotdog kraampjes waar je voor een paar dollar snel een broodje kan halen. Maar wist je dat elke regio in Amerika zijn eigen hotdogstijl heeft? Zo maken ze in New York hotdogs met zuurkool en in San Fransisco wikkelen ze de hotdog in bacon. Lees meer…

Quiche
Vandaag op het menu: Quiche!

Heb je brood over dat eigenlijk net te droog is om nog te eten? Vaak eindigt dit bij het afval of in de broodrooster. Verspilling is zonde en ook nog eens heel goed te voorkomen. Er zijn namelijk nog genoeg creatieve manieren om van dit brood te kunnen genieten zoals in de vorm van een Lees meer…