Broodje bal, gezond?!

Het broodje bal is een klassieker in veel bedrijfskantines, maar hij is ook heel makkelijk thuis te maken! Dit gerechtje is natuurlijk heerlijk om als lunch te eten maar kan ook prima als avondeten met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes erbij. Zo zet je na een drukke werkdag snel een simpel en lekker avondmaaltje op tafel. Nog Lees meer…


Zomerse kaasfondue met ananas

Aangezien de herfst alweer om de hoek staat is dit een mooie tijd om nog even te genieten van de zomer. Dit kan perfect door nog even een ultiem zomers gerecht op tafel te zetten. Nu zou je natuurlijk kunnen denken aan een barbecue of maaltijdsalade maar in deze blog gaan we het even anders Lees meer…


Babyshower sandwich!

Vorig jaar werden er ongeveer 160.000 baby’s geboren. Als de vraag aan jou gesteld wordt: ken je iemand die momenteel zwanger is? Dan is jouw antwoord hoogstwaarschijnlijk ‘ja’, want ook dit jaar worden er weer veel mannen en vrouwen papa en mama. Dat betekent: agenda’s vol met babyshowers! Voor mannen misschien een vaag begrip, maar Lees meer…


Een zomers broodje met chocola en liefde

Wie zegt dat het Valentijnsdag moet zijn om je partner te voorzien van een heerlijk, zoet broodje? Laatst vertelden we je al dat men gelukkig wordt bij het eten van chocola. Dit komt omdat het stofje endorfine aangemaakt wordt in de hersenen en die geven jou dat gelukzalige gevoel. Met dit recept kun je jouw Lees meer…


Een Vierdaagse ontbijtje

#Kraayblog Voor alle Vierdaagselopers speelt voeding een zeer belangrijke rol om goed te kunnen presteren. Met een goed ontbijt kun je al ver komen. Het beste kun je kiezen voor een bron van goede koolhydraten, eiwitten en vetten zodat je er de komende paar uur even flink tegenaan kan. Het slimste is ook om 1 á Lees meer…


3 Overheerlijke dips voor bij je stokbrood tijdens het BBQ’en!

Met temperaturen boven de 25 graden begint het altijd al snel te kriebelen bij ons als Nederlanders zijnde. De barbecue wordt tevoorschijn getoverd en wordt massaal gebruikt. Er wordt gezegd dat Nederlanders gemiddeld 14 keer per jaar barbecueën en dat ruim 70% van de Nederlanders stokbrood erbij onmisbaar vindt. Duidelijke cijfers, toch? Voordat de barbecue Lees meer…


De zomerse boterham van ‘t Kraayennest!

Morgen is het eindelijk zover, dan gaat de zomer écht van start en staat alles weer in bloei. In het warmste seizoen van het jaar kunnen we natuurlijk ook weer vaker het terras op. Buiten ontbijten, lunchen, dineren: het kan allemaal! En lekker weer betekent ook: tijd voor een lekkere zomerse boterham! Gezond, rijk aan Lees meer…


Brood met zelfgemaakte kruidenboter

Kruidenboter is áltijd lekker en je kunt die op meerdere manieren gebruiken. Over de biefstuk, bij de tomatensoep op een broodje, als lunch, bij de borrel, kreeft of forel… Kortom: dit is een recept dat jij wilt hebben! Want zeg nou zelf, hoe lekker is het als je verse, zelfgemaakte kruidenboter kunt serveren? Het is Lees meer…


Zomers genieten met bruschetta

Bruschetta was oorspronkelijk een maaltijd die werd gemaakt met oud brood. Ingrediënten als olijfolie en zeezout werden toen gebruikt om het brood langer houdbaar te maken, pas later werd dit ook echt als een verrijking van het recept gezien. Per streek in Italië wordt bruschetta op een verschillende wijze bereid. Wist je bijvoorbeeld dat ze Lees meer…


Honingbrie-roombotercroissants speciaal voor Moederdag

Wist je dat Moederdag wereldwijd wordt gevierd? Het bestaat zelfs al sinds 1928 officieel in Nederland. Net als nu, waren bloemen ook vroeger al een populair cadeau op deze dag. In Nederland is het dan ook nog altijd de dag waarop de meeste bloemen worden verkocht. Maar wij weten hoe je jouw moeder op een Lees meer…