Banoffee Trifle

Banoffee? ‘Wat is dat?’ Horen we je al denken. Het is niets meer dan banaan + toffee! Een klassiek Brits fenomeen dat normaal gesproken een desserttaart is met karamelsaus en een flinke laag room. Gegarandeerd dat deze combinatie bij iedereen in de smaak valt!

Wij gooien het concept om en maken een gezondere versie van de banoffee in de vorm van een trifle met ons eigen Kraayennest bananenbrood, vanillekwark en een caramelsaus die je gewoon zelf in de magnetron kan maken! Ons bananenbrood is deze week in de aanbieding voor € 4,45.

Ingrediënten

– ’t Kraayennest bananenbrood
– 2 bananen 100 ml slagroom
– 150 gram vanillekwark
– 1 eetlepel ongezouten boter
– 2 eetlepels basterdsuiker
– 1 eetlepel room
– Een handje pecannoten

Bereiding

– Klop de slagroom samen met de vanillekwark en spatel daarna de pecannoten er door.
– Doe de boter in een mok die in de magnetron kan en smelt deze voor 30 seconden.
– Voeg daarna de suiker en de eetlepel room toe, roer dit even door en verwarm nog eens 15 seconden, roer het mengsel elke keer na 15 seconden even door tot er een karamelsaus ontstaat!
– Snijd de bananen in plakjes
– Snijd het bananenbrood in kleine blokjes en verdeel deze over de bodem van 4 bakjes, leg er daarna stukjes banaan tussen.
– Schep er daarna een laag vanillekwark op, dan wat karamelsaus en dan weer wat blokjes bananenbrood. Blijf dit herhalen tot de kommetjes vol zijn!
– Leg er als laatst nog wat extra plakjes banaan op.

Eventueel kan je bovenop de trifle nog wat gehakte pecannoten of chocoladeschaafsel strooien!

Tip: Met deze ingrediënten kan je ook een supersnel banoffee taartje maken. Smeer een laag vanillekwark over een plak bananenbrood en laat er met een lepel wat karamelsaus over lopen.

Eetsmakelijk!

Wil je meer inspiratieblogs met recepten? Neem een kijkje op onze inspiratiepagina.
Op de hoogte blijven van nieuwe inspiratieblogs? Volg ons op Facebook en Instagram!