Italiaanse Panzanella

Italiaanse Panzanella is een broodsalade gemaakt van restjes brood en tomaten, geheel in ons Bella Italia thema. Perfect voor een zomerse lunch of diner! 
Bij ’t Kraayennest zijn wij groot voorstanders van no-waste. Wij vinden het namelijk zonde om eten te verspillen! Dus met onze restjes brood brouwen wij nu lekker bier, en we doen zelfs aan circulair broodbakken! 
Heb jij nou thuis zelf ook restjes brood liggen? Gooi ze niet weg. Maak er een heerlijke Panzanella van! 
 
Het leuke is dat je deze salade kan maken met allerlei restjes groenten die je in je koelkast hebt liggen, zo gooi je nog minder voedsel weg! Wij geven je vandaag het recept voor de basis.

Ingrediënten: 

  • 350 gram brood naar keuze uit onze bakkerij 
  • 500 gram tomaten 
  • Komkommer 
  • Basilicum 
  • Mozzarella 
  • 1 Rode ui 
  • 1 teentje knoflook 
  • Olijfolie 
  • Zout en peper 

Bereiding:  

  • Snijd het brood in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter 
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan 
  • Voeg het brood toe in de pan met een beetje zout en rooster het brood 
  • Snijd de tomaten en komkommer in blokjes. Haal wel de zaadjes uit de komkommer en ook zoveel mogelijk uit de tomaten! 
  • Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn 
  • Mix alle groente en knoflook in een grote kom met nog een scheutje olijfolie, zout, peper en eventueel andere kruiden naar smaak!
  • Snijd als laatst ook de mozzarella in blokjes 
  • Voeg de mozzarella en de geroosterde broodblokjes toe aan de salade. 
  • Meng dit goed, voeg eventueel nog andere groentes of ingrediënten toe, en serveren!

Wil je meer inspirerende blogs met lekkere recepten? Neem dan zeker eens een kijkje op onze inspiratiepagina.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe inspiratieblogs? Volg ons ook op Facebook en Instagram!