Gegrild suikerbrood met ijs!

Gegrild suikerbrood met ijs? Ja je hebt het goed gelezen. Wij geven een unieke twist aan dit geliefde product, namelijk met een vleugje kaneel. Door dit brood daarnaast te serveren met zelfgemaakt ijs, ontstaat er een heerlijk toetje!

Wij gaan je uitleggen hoe je een semifreddo maakt. Dit is een klassiek Italiaans nagerecht, dat vertaald in het Nederlands ‘half koud’ betekent. Het is een soort mousse die je bevriest, waardoor het op roomijs lijkt! Een voordeel: je hebt er geen ijsmachine voor nodig om het te kunnen maken én met de smaken kan je eindeloos variëren! Wij hebben deze keer gekozen voor citroen met gember. Benieuwd naar het recept? Laten we beginnen!

Ingrediënten

– ’t Kraayennest suikerbrood
– Smeerboter
– Kaneelpoeder
– 500 ml Griekse yoghurt
– 250 ml mascarpone
– 1 citroen
– 50 gram honing
– Verse fijngehakte gember

Bereiding:

Voor de semifreddo
– Zet een cakevorm in de vriezer.
– Klop de Griekse yoghurt en mascarpone samen op tot deze luchtig is. Het beste kun je dit in een keukenmachine doen!
– Meng vervolgens het sap van een hele citroen, de rasp van een halve citroen, de honing en twee theelepels fijngehakte gember door het yoghurtmengsel.
– Schenk het mengsel in de cakevorm en zet dit minstens negen tot twaalf uur in de vriezer. Niet langer, want dan wordt het ijs te hard.

Voor het suikerbrood
– Verwarm een grillpan voor
– Smeer vier plakken suikerbrood in met een dun laagje boter en strooi er een klein beetje kaneelpoeder op.
– Grill de suikerbroodplakken aan beide kanten. Let op! Want door de suiker brandt het brood snel aan dus je moet regelmatig keren.

Serveer het suikerbrood met een plak van je zelfgemaakte semifreddo en doe hier eventueel wat blaadjes munt bij!

Wil je meer inspiratieblogs met recepten? Neem een kijkje op onze inspiratiepagina. Op de hoogte blijven van nieuwe inspiratieblogs? Volg ons op Facebook en Instagram!