De Vierdaagse omelet

Het ultieme Vierdaagse ontbijt is natuurlijk de Vierdaagse omelet!
Loop jij de Vierdaagse deze week en kan je wel wat extra brandstof gebruiken? Komt dat even goed uit… Ons Vikorn meergranen brood is namelijk deze week in de aanbieding en laat dat nu een goede basis zijn voor hét ultieme ontbijt als je een dag gaat wandelen.


In combinatie met een goed gevulde omelet, krijg je precies de goede voedingsstoffen binnen die van pas komen bij het lopen. Het Vikorn brood zit namelijk boordevol koolhydraten en vitamines. Samen met ei en gezonde vetten in een kleine portie, zorgt dit ontbijt ervoor dat de energie langzaam vrijkomt in jouw lichaam. Zo houd je het langer vol! Vergeet ook niet om tussendoor genoeg te blijven drinken.

Als je niet meeloopt maar wél het feestje meeviert dan is dit ontbijt ook heel geschikt voor ‘de volgende ochtend’. 😉

Ingrediënten Vierdaagse omelet

– ’t Kraayennest Vikorn meergranen brood
– 3 eieren
– cherrytomaten
– 200 gram verse spinazie
– 1 rode paprika
– geraspte kaas
– Olijfolie
– Peper & zout

Bereiding

– Rooster twee boterhammen van het Vikorn meergranen brood in de broodrooster.
– Kluts de eieren en meng deze met de kaas, spinazie, zout en peper.
– Snijd de cherry tomaten door de helft.
– Snijd de rode paprika in blokjes.
– Bak de cherrytomaten en rode paprika aan in wat olijfolie.
– Schenk het eimengsel over de groenten in de pan.
– Wacht tot de onderkant van het ei gestold is en vouw de omelet dan dubbel in de pan.
– Bak de hele omelet aan beide kanten zodat de binnenkant ook langzaam gaart.
– Serveer de omelet op de twee geroosterde boterhammen.

Eet smakelijk en succes met lopen!

Wil je meer inspiratieblogs met recepten? Neem een kijkje op onze inspiratiepagina.
Op de hoogte blijven van nieuwe inspiratieblogs? Volg ons op Facebook en Instagram!