Vegan Wentelteefjes met Romeinenbrood
“Vegan wentelteefjes? Maar klassieke wentelteefjes maak je toch normaal gesproken met oud brood, melk, ei, en een flinke klont boter?” Dat klopt, toch kan je deze heerlijk Nederlandse klassieker ook helemaal vegan maken! Net zo lekker, en toch verantwoord en gezond. Deze versie maken wij met ons nieuwe Romeinenbrood, een plantaardige soort melk, en wat extra meel zodat ze niet uit elkaar vallen in de pan.
Probeer dit recept bijvoorbeeld eens met ons Romeinen blond brood! Dit brood is voor échte broodliefhebbers en is deze week in de aanbieding voor €2,95!
Ingrediënten
6 sneetjes romeinenbrood naar keuze
200 ml plantaardige melk zoals sojamelk, amandelmelk of havermelk
1 eetlepel ahornsiroop
2 eetlepels meel zoals amandelmeel
Kaneelpoeder
Een snufje zout
Kokosolie (om in te bakken)
Bereiding
– Meng de plantaardige melk met het meel, zout, kaneel en ahornsiroop.
– Wentel de sneetjes romeinenbrood door de melk en laat het even uitlekken.
– Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de sneetjes brood aan beide kanten ongeveer 4 minuten zodat ze goudbruin zijn.
– Serveer de vegan wentelteefjes met vers fruit, jam of schenk er nog wat extra ahornsiroop over als je van extra zoet houdt!
Wil je meer inspirerende blogs met lekkere recepten? Neem dan zeker eens een kijkje op onze inspiratiepagina.
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe inspiratieblogs? Volg ons ook op Facebook en Instagram!