3x Broodsushi

Broodsushi is niet alleen een origineel alternatief voor je standaard lunch of bij een high tea, maar ook zeker geliefd als borrelhapje! En het is ook nog eens minder werk omdat je geen sushirijst hoeft te koken. Daarnaast is ons Beste Brood deze week in de aanbieding voor €2,75!

Vandaag leggen wij uit hoe jij drie soorten sushi kan maken met brood. Zalm avocado, rosbief pesto en gerookte kip met pestomayonaise.

Ingrediënten broodsushi

– ’t Kraayennest het beste brood
– Kruidenkaas
– 1 avocado
– Gerookte zalm plakjes
– Rucola
– Rosbief
– Pijnboompitten
– 1 potje Pesto
– 4 eetlepels mayonaise
– Plakjes Gerookte kipfilet
– Komkommer

Bereiding:

– Snijd de korstjes van de boterhammen (maar gooi deze niet weg! Je kan er bijvoorbeeld nog croutons mee maken!)
– Druk de boterhammen een beetje plat met je handen of een deegroller
– Snijd de komkommer en avocado in reepjes.
– Meng een deel van de pesto met de mayonaise.

Sushirol 1
– Smeer een laagje kruidenkaas op een boterham en leg de zalm en avocado in het midden.
– Rol de boterham stevig op en smeer een klein beetje kruidenkaas aan het einde zodat de rol blijft plakken.
– Snijd de sushirol daarna in vijf stukjes.

Sushirol 2
– Smeer een laagje pesto op de boterham en leg de plakjes rosbief in het midden.
– Verdeel daarna wat rucola over het midden van de boterham en strooi er een paar pijnboompitten op.
– Rol de boterham stevig op en smeer een klein beetje pesto aan het einde zodat de rol blijft plakken.
– Snijd de sushirol daarna in vijf stukjes.

Sushirol 3
– Smeer een laagje pestomayonaise op de boterham en leg de gerookte kipfilet en komkommer in het midden.
– Rol de boterham stevig op en smeer een klein beetje pestomayonaise aan het einde zodat de rol blijft plakken.
– Snijd de sushirol daarna in vijf stukjes.

Wil je meer inspiratieblogs met recepten? Neem een kijkje op onze inspiratiepagina.
Op de hoogte blijven van nieuwe inspiratieblogs? Volg ons op Facebook en Instagram!