Kaasfondue Broodkom

Kaasfondue is nóg lekkerder als je deze serveert in een broodkom! Deze week zijn onze zelfgemaakte borrelbroden in de aanbieding. Tijd om de barbecue aan te steken en lekker lang buiten te borrelen met je vrienden.

Wij leggen vandaag uit hoe je zelf een borrelbrood kunt maken met een zomerse kaasfondue, geserveerd in de Abdij broodbol uit onze bakkerij. Dit brood is gebakken van tarwemeel, roggebloem en bevat een mix van zonnebloempitten, tarwezemelen en tarwekiemen. Vanwege de ronde vorm van dit brood is dit ideaal om een broodkom van te maken!

Ingrediënten

– ’t Kraayennest Abdijbol
– 300 ml groentebouillon of 300 ml droge witte wijn
– 200 gram geraspte belegen kaas
– 200 gram geraspte Parmezaanse kaas (geen poeder kaas!)
– olijfolie
– 1 teen knoflook
– 1 theelepel maïzena
– zout & peper
– Italiaanse kruiden
– Om te dippen: brood, komkommer, paprika, aardappeltjes etc.

Bereiding

– Snijd het bovenste kapje van de abdijbol en hol deze uit. Bewaar de restjes brood wel, deze kan je gebruiken om te dippen!
– Hak de knoflook fijn en fruit deze even aan in een kookpan met wat olijfolie.
– Schenk de bouillon of de wijn in de pan en breng het aan de kook, zet daarna het vuur iets lager zodat de kaas niet gaat schiften zodra je die gaat toevoegen.
– Voeg beetje bij beetje de kaas toe en blijf roeren tot alles gesmolten is. Zorg dat je de kaas echt in kleine porties toevoegt en niet te snel, want dan wordt het een grote kaas klont.
– Meng de maïzena met een beetje water en maak hier een papje van zonder klontjes.
– Voeg het maïzena papje toe bij de kaas zodat deze iets dikker wordt.
– Breng de kaasfondue op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
– Zet alles wat je in de kaas wil dippen klaar in schaaltjes.
– Schenk de kaasfondue in je uitgeholde abdijbol en dippen maar!

Wil je meer inspiratieblogs met recepten? Neem een kijkje op onze inspiratiepagina.
Op de hoogte blijven van nieuwe inspiratieblogs? Volg ons op Facebook en Instagram!