Krentenbroodtosti met geitenkaas
Vandaag bij de lunch: Krentenbroodtosti met geitenkaas en een honingdip! Het leuke aan tosti’s is dat je eindeloos kan variëren, en dit is er eentje die je zeker geprobeerd moet hebben! Door het zoete van ons rozijnenkrentenbrood, samen met het zoute van de geitenkaas is dit een fantastische smaakcombinatie.
Als je niet zo’n fan bent van geitenkaas dan kan je in plaats van deze krentenbroodtosti ook geroosterde plakken van ons rozijnenkrentenbrood dippen in de honingdip!
Ingrediënten:
– 4 plakken ’t Kraayennest rozijnenkrentenbrood
– 75 gram geitenkaas
– Een halve appel (liefst een stevige appel zoals een granny smith!)
– 100 gram ricotta
– 3 eetlepels honing
– 1 teentje knoflook
– 1 eetlepel citroensap
– 30 ml slagroom ongezoet
Bereiding:
– Snijd de appel en de geitenkaas in dunne plakjes.
– Beleg het krentenbrood eerst met een laagje geitenkaas, dan met de stukjes appel.
– Grill de tosti in een pan met een beetje boter of tussen een tosti-ijzer. Als je een tosti-ijzer gebruikt, leg dan wel een stukje bakpapier tussen de twee grillplaten. Dit zorgt ervoor dat de krenten en rozijnen niet verbranden en bitter worden!
– Voor de dip; hak het teentje knoflook fijn.
– Klop de ricotta samen met twee eetlepels honing, slagroom, fijngehakte knoflook en citroensap met een mixer of in een keukenmachine zodat deze luchtiger en steviger wordt. Ook zorgt dit ervoor dat er geen klontjes meer in de ricotta zitten.
– Laat de dip even een paar uur staan in de koelkast zodat alle smaken goed kunnen intrekken!
– Schenk de laatste eetlepel honing als laatst over de dip bij het serveren.
– Snijd de krentenbroodtosti diagonaal door als deze klaar is met bakken, dat kan je zien als de buitenkant krokant is en de geitenkaas begint met smelten.
– Dippen maar!
Wil je meer inspiratieblogs met recepten? Neem een kijkje op onze inspiratiepagina.
Op de hoogte blijven van nieuwe inspiratieblogs? Volg ons op Facebook en Instagram!