De ingrediënten

De ingrediënten

ingrediënten broodjes bakken - Bakkerij 't Kraayennest

Puur natuurlijke ingrediënten

Ons Steengoedbrood bestaat enkel uit puur natuurlijke ingrediënten. We hebben vier basisrecepten. Deze zijn gebaseerd op tarwebloem en/of tarwemeel, water en zout. En ook biologisch verkrijgbaar, direct van de boer en zonder toevoegingen. De basisrecepten van Steengoedbrood: desem witbrood, desem tarwebrood, desem roggebrood en desem granenbrood.

Desemvariaties met de heerlijkste ingrediënten

Onze bakker gebruikt deze vier basisrecepten om verschillende broden te bakken. Van broden met een wat zoetere smaak tot broden met een intens volle broodsmaak. Soms verrijkt hij een basisrecept met ingrediënten als vruchten of kruiden. Bijvoorbeeld in de Desem Cranberry-Notenbol. Of hij gebruikt exotischere ingrediënten, zoals olijven en pesto, voor een hartige Desem Olijf-Pestoflute. Maar natuurlijk maakt hij ook gewoon oer-Hollandse broden, zoals de Desem 10-granen Zadenpunt.

ingrediënten desembrood - Bakkerij 't Kraayennest

Ingrediënten exclusief voor Steengoedbrood

Onze leverancier van tarwebloem en -meel maalt exclusief voor ons Steengoedbrood. Hierdoor kunnen wij zelf de kwaliteit in de gaten houden en de menging van de verschillende melanges bepalen. We maken veel custom made met ingrediënten naar wens.

MVO bakken met respect voor mens en natuur - Bakkery 't Kraayennest

Altijd feest op tafel natuurlijk!

Niet alleen de ingrediënten van onze desembroden zijn natuurlijk. Ook de productie gebeurt helemaal natuurlijk; op basis van de elementen aarde, water, vuur en lucht. De aarde brengt het graan voort en herbergt de steen waarop we het brood bakken. Het deeg neemt water op. Dit maakt het brood smakelijk, mals en stevig. Het vuur in de oven zorgt dat het brood zijn definitieve vorm, smaak en structuur krijgt. De lucht zorgt dat het deeg kan veranderen in desem en geeft het brood zijn typische, stevige en open structuur. Altijd feest op tafel!