Pompoensoep met Halloween Toast

Volgende week is het Halloween! Tijd om lekker te griezelen met een warme kom pompoensoep en Halloween toastjes die je zelf kan maken van oud brood. Weggooien is namelijk zonde, en oud brood kan je heel goed even kort roosteren in de oven of in een broodrooster om vervolgens in de soep te dippen! 
 
Bakken jullie thuis wel eens zelf koekjes? Uitstekers voor koekjesdeeg kan je ook voor een snee brood gebruiken! Zo kan je met een simpele vorm zoals een driehoek al snel een echt jack-o-lantern gezicht uit je toast steken. Misschien vind je het zelf wel leuk om creatief een griezelig gezichtje uit te steken.

Ingrediënten:

– 600 gram pompoen 
– 1 ui 
– 1 teen knoflook 
– Komijn 
– 1 liter groentenbouillon 
– 1 Winterpeen 
– Peper en zout 
– 50 ml kookroom ter garnering (of kokosmelk) 
– Boter om in te bakken

Bereiding:

– Snijd de winterpeen in gelijke grootte stukken als de pompoen. Heb je een hele pompoen gekocht? Maak deze dan eerst schoon en snijd deze ook in stukjes. 
– Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. 
– Bak de ui en knoflook aan in wat boter in een grote pan en laat deze even aanfruiten. 
– Voeg de pompoen en wortel toe en bak deze even mee. 
– Giet vervolgens de bouillon in de pan en kook de groente ongeveer 20 minuten. 
– Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer. Is je soep wat te dik? Voeg dan wat extra water of bouillon toe. 
– Breng de soep op smaak met komijn, peper, zout en eventueel wat cayenne peper als je van pittig houdt! 


Serveertip: Maak met behulp van een lepel drie ringen room in je kom pompoensoep en trek daarna met een sateprikker strepen naar het midden van de kop soep. Zo teken je een spinnenweb patroon! 

Wil je meer inspirerende blogs met lekkere recepten? Neem dan zeker eens een kijkje op onze inspiratiepagina.    

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe inspiratieblogs? Volg ons ook op Facebook en Instagram