De steenoven

De steenoven

steenoven - versgebakken brood bakkerij

Het geheim van onze steenoven

Desembrood bakken we in onze steenoven. Deze manier van bakken is al eeuwenoud, maar het bakproces is gemoderniseerd. Dit verloopt tegenwoordig volautomatisch. Zo combineren we het beste van het oude bakkersambacht met moderne baktechnieken. En dat is nu precies het geheim van onze steenoven: puur natuurlijk en gezond brood dat duurzaam is gebakken.

Steengoedbrood uit de steenoven

Ons assortiment uit de steenoven bestaat uit vier basisrecepten, gemaakt van puur natuurlijke ingrediënten. In deze recepten proef je de authentieke smaak van brood. Steengoedbrood voor het ontbijt of de lunch. Maar ook als voorafje, bij de barbecue of bij een luxe kaasplankje.

Brood met clean label

Het brood gaat de steenoven in zonder kunstmatige toevoegingen. Hierdoor heeft het brood een hoger gehalte aan calcium, ijzer en vitamines dan gemiddeld. Het bevat geen lactose of melkeiwit. Niet voor niets draagt ons Steengoedbrood het ‘clean label’.

"Aan welke specifieke eisen moet jouw brood voldoen? Wij weten precies wat er nodig is."

Zo werkt de steenoven

Kenmerkend aan de steenoven is de vuurvaste natuurstenen ovenvloer en de gemetselde vuurring. Het brood wordt direct op de vloer gebakken. De vloer zorgt voor een stabiele warmteoverdracht, zodat de volle, aromatische smaak van het brood zich al tijdens het bakproces ontwikkelt. Ook krijgt het brood hierdoor zijn karakteristieke krokante korst. Tijdens het bakken blijft er veel vocht behouden. Dit houdt het brood stevig zonder dat het zijn grove, open structuur verliest.

De steenoven bakt energiezuinig

De steenoven waarin wij ons Steengoedbrood bakken, telt negen etages met stenen vloeren. Op elke etage kunnen we ongeveer zestig broden tegelijk bakken. Het proces van bakken is volautomatisch. Zodra er een reeks broden klaar is, wordt deze automatisch uit de oven geschoven. En een nieuwe reeks broden wordt er weer automatisch ingeschoven. Dankzij de stabiele warmte in de oven verliezen we tijdens dit proces geen warmte en energie.