2x Dips voor op brood!

Vandaag niet één recept maar twee dips voor op brood! Als je fan bent van hummus gaan deze ook zeker bij je in de smaak vallen. Baba Ganoush is een dip op basis van geroosterde aubergine en Muhammara is een spicy dip gemaakt van walnoten, paprika’s en granaatappel. Deze twee zijn de perfecte basis voor een lekker belegd broodje, of heerlijk op een stokbroodje bij de borrel! Beide dips zijn ook volledig vegan. 
 
Haal de keukenmachine maar uit de kast en dan gaan we beginnen! 

Ingrediënten:

– ’t Kraayennest brood naar keuze 
– 2 aubergines 
– 2 tenen knoflook 
– 3 puntpaprika’s 
– 50 gram ongezouten walnoten 
– 1 eetlepel granaatappelsiroop 
– Citroensap 
– 1 eetlepel tahini 
– Olijfolie 
– Zout & peper 
– Komijn 
– Paprikapoeder 
– Chiliflakes

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 220 graden 
– Snijd de aubergines door de helft 
– Leg de puntpaprika’s en aubergines apart in twee ovenschalen met elk een teen knoflook en wat olijfolie 
– Rooster de paprika’s in de oven voor 10 minuten en de aubergines voor ongeveer 35 minuten. 
– Als de paprika afgekoeld is, verwijder je het velletje en de zaadjes. 
– Doe de geroosterde paprika samen met de teen knoflook, walnoten, granaatappelsiroop, een beetje olijfolie en de kruiden in de keukenmachine en maal dit samen tot alles gemengd is. 
– Laat de aubergines afkoelen en schep het vruchtvlees uit de groente met een lepel. 
– Doe het vruchtvlees van de aubergines in een keukenmachine samen met de knoflook, tahini, komijn, peper, zout en een beetje olijfolie en citroensap en maal dit samen tot alles gemengd is. 
 
Serveer de dips in 2 kommetjes, breng ze op smaak met nog wat kruiden en dippen maar! 
Als je geen granaatappelsiroop kan vinden in de supermarkt dan kan je dit vervangen door granaatappelsap te mengen met wat honing of agavesiroop! 
 
Wil je meer inspirerende blogs met lekkere recepten? Neem dan zeker eens een kijkje op onze inspiratiepagina

 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe inspiratieblogs? Volg ons ook op Facebook en Instagram