Wat is Steengoedbrood?

Wat is Steengoedbrood?

Steengoedbrood, dat is ons desembrood

Steengoedbrood is brood zoals het van oudsher bedoeld is. Kruidig geurend met een krokante, knapperige korst en een stevige open structuur. In ons Steengoedbrood proef je de volle, authentieke smaak van echt brood. Brood gemaakt met natuurlijke desem dat langzaam rijst. De klassieke manier van brood bakken dus. Zo krijgt het brood alle tijd om op smaak te komen. En dat proef je.

De natuurlijke wijze van desembrood bakken

Desembrood dankt zijn naam aan de manier waarop we het maken. Van bloem en meel maken we een papje. Door de gistbacteriën die van nature in de lucht aanwezig zijn gaat dit papje rijzen. Hierdoor ontstaat een eigen desem. Elke dag houden we een klein deel van de natuurdesem apart. Dit is de basis van het desembrood dat we de volgende dag bakken. Dit natuurdesem of zuurdesem heeft tijd nodig om te rijzen, meestal zo’n 16 uur. Wij geven het desemdeeg deze tijd graag. Want hoe langer desemdeeg rijst, hoe lekkerder het desembrood is. Steengoedbrood!

Desembrood is gezond en blijft langer vers

Desembrood bakken vraagt van ons als bakkers om geduld, precisie en vakmanschap. Dat duurt misschien wel wat langer, maar het is niet voor niets. Desembrood bevat meer calcium, ijzer en vitaminen dan modern brood. Gezond dus en puur natuur. Zonder lactose, koemelkeiwit of dierlijke vetten. Passend in verschillende diëten. En wist je dat desembrood daardoor langer vers blijft? Iedere dag vers op de plank.

 

Desembrood uit de steenoven

Gerezen desembrood bakken we af in de steenoven op de natuurstenen vloer.  Smaak, geur, structuur en korst, desembrood uit de steenoven heeft het allemaal. En je maakt er de lekkerste recepten mee.

Luca - 't Kraayennest

Desembrood voor de horeca

Wij leveren desembrood in heel Nederland aan grootverbruikers: restaurants, hotels, lunchrooms, broodjeszaken, supermarkten, bedrijfsrestaurants, scholen, universiteiten, zorginstellingen en ziekenhuizen. Wil jij je gasten ook verwennen met echt smakelijk brood? Maak het onderscheid met Steengoedbrood van ‘t Kraayennest!

Ook kennismaken met Steengoedbrood?
Bel ons op 024 – 358 54 04 of mail naar info@kraayennest.nl en vraag naar de mogelijkheden.