Tegen verspilling

Tegen verspilling

MVO bakken met respect voor mens en natuur - Bakkery 't Kraayennest

Een betere wereld begint bij… brood

Je begrijpt, wij bakken met respect voor mens en natuur. We werken aan energiebesparing en afvalbeperking in onze eigen fabriek en winkels. Als vanzelfsprekend werken we met energiezuinige apparatuur, zoals onze TÜV-gecertificeerde steenvloeroven en onze hetelucht rotatie-ovens met geïntegreerde energierecycling. Uiteraard verpakken wij in gerecycled karton, gebruiken we papier met het FSC-keurmerk en afbreekbare etiketten en tape. Maar we willen meer bereiken.

Duurzaam bier tegen verspilling gemaakt in samenwerking met Brouwerij De Hemel

Vanaf heden gaan wij bier verkopen in onze winkels dat is gemaakt met Steengoed brood dat is overgebleven in onze winkels. Dit om verspilling van brood tegen te gaan. Steengoed blond, zoals het bier heet, is gebrouwen door Brouwerij De Hemel in Nijmegen. Een unieke samenwerking tussen 2 Nijmeegse bedrijven.
Steengoed brood wordt gebakken op de traditionele stenenvloer van de oven. Het heeft hierdoor een bijzonder karakter en unieke smaak. Het idee om hier bier van te maken ontstond tijdens de zoektocht om verspilling tegen te gaan. Het “gewone” brood dat in onze winkels wordt overgehouden wordt geschonken aan de voedselbank. Voor andere producten die overblijven hebben wij een samenwerking met Too-good-to-go. Hierbij kunnen klanten aan het einde van de dag pakketten bestellen die zijn gemaakt van producten die dreigen over te blijven. Met de introductie van Steengoed bier wordt de verspilling nog verder omlaag gebracht, duurzaam dus.

Samen met brouwerij De Hemel is een recept gemaakt. Oud Steengoed brood wordt aan het brouwmengsel toegevoegd. Het eerste brouwsel bevat 20% oud brood.  We hebben voor een blond bier gekozen met een niet te hoog alcohol percentage dat goed past in huidige bier trend. Lekkere volle bieren. Of je het brood terug proeft mag de bierdrinker zelf beoordelen. Wij zijn erg tevreden over de smaak van het Steengoed blond. Er is een eigen etiket en glas ontwikkeld en het bier is er in 2 verschillende maten bierflessen. Het bier is te koop in onze Kraayennest winkels.

 

Geef brood een kans met Magic Boxen

Het brood en gebak dat aan het eind van de dag over is, vinden wij nog te lekker om zomaar weg te gooien. Daarom verdelen we ze over Magic Boxen van Too Good To Go die jij bij ons kunt ophalen. Verrassend lekkere producten tegen een lage prijs. Download de app van Too Good To Go in de Appstore en wij laten je dagelijks weten welke producten we voor je in de Magic Boxen klaar hebben liggen.

En oh ja, blijven er aan het eind van de dag toch nog producten liggen? Dan doneren wij ze aan de voedselbank. Afvalbroodproducten gaan naar de diervoedselindustrie.