Broodpudding met peer en walnoten
Het recept voor broodpudding met peer en walnoten:
Heb je nog oud brood over? Dat is natuurlijk zonde om weg te gooien. Gelukkig hebben wij weer een lekker recept voor jullie bedacht, namelijk broodpudding met peer en walnoten! Een heerlijke combinatie voor nu de herfst weer begonnen is. Bewaar je broodrestjes in de vriezer en gebruik ze om dit heerlijke recept mee te maken!
Met een paar kleine aanpassingen is het ook mogelijk om dit recept vegan te maken. Vervang in dat geval de boter door kokosolie en vervang het ei door een mengsel van 3 eetlepels water met 1 eetlepel gemalen lijnzaad.
Ingrediënten:
- 500 gram oud brood van ’t Kraayennest
- 50 gram boter (of kokosolie voor de vegan variant)
- 500 milliliter melk
- 250 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 40 gram walnoten
- 1 peer
- 1 ei (of 3 eetlepels water met 1 lepel gemalen lijnzaad voor de vegan variant)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Neem een grote kom en breek hierin het brood in kleine stukjes.
- Laat de boter smelten en giet dit samen met de melk over het brood. Meng dit goed door elkaar en laat het 5 minuten staan.
- Schil ondertussen de peer en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 cm. Snijd ook de walnoten in kleine stukjes.
- Voeg de peer, walnoten, kristalsuiker, vanillesuiker en het ei toe en kneed het geheel goed door.
- Giet het mengsel in een ingevette springvorm.
- Bak de broodpudding in ca. 60 minuten gaar.
TIP!
Als je volkorenbrood gebruikt, voeg dan iets meer melk/boter toe om ervoor te zorgen dat de broodpudding niet te droog wordt.
Wil je meer inspiratieblogs met recepten? Neem een kijkje op onze inspiratiepagina.
Op de hoogte blijven van nieuwe inspiratieblogs? Volg ons op Facebook en Instagram!