Italiaanse Tuna Melt 

Uit Amerika komen veel bijzondere smaakcombinaties overwaaien naar Nederland. Zo ook de Tuna Melt! Dit is een sandwich met daarop de combinatie van tonijnsalade en gesmolten mozzarella. Het recept is volgens de verhalen ooit ‘per ongeluk’ ontstaan door een foutje in de keuken. Misschien klinkt het dan ook als een gekke combinatie, maar geloof ons: het is het proberen zeker waard! 

Aangezien wij al helemaal in de zomerse stemming zijn, hebben wij een speciale variatie voor jullie gemaakt op de normale Tuna Melt… Namelijk de Italiaanse! Want met de Italiaanse keuken kun je nooit fout gaan, toch? 😉  

Dus, zin in een overheerlijke, gemakkelijke én snelle lunch? Dan gaan we nu aan de bak!  

Ingrediënten: 

– ’t Kraayennest Italiaanse bollen 
– 1 blikje tonijnstukken  
– 1 eetlepel mayonaise 
– 1 eetlepel groene pesto 
– 1 eetlepel kappertjes 
– 1 halve rode ui 
– 1 bol mozzarella  

Bereiding voor vier broodjes: 

– Laat de tonijn uitlekken en pluk deze uit elkaar met een vork.  
– Snijd de ui en de kappertjes fijn en voeg deze toe aan de tonijn. 
– Voeg nu de mayonaise en de pesto toe aan je tonijnmengsel en meng dit goed. 
– Snijd de Italiaanse bollen door de helft en verdeel de tonijnsalade erop. 
– Snijd de bol mozzarella in plakjes. 
– Verdeel de plakjes mozzarella over de broodjes. 
– Doe nu de broodjes in de oven op 180 graden voor ongeveer 4-5 minuten tot de mozzarella is gesmolten. 

En dan is de Italiaanse Tuna Melt alweer klaar! Tijd om te smullen.  

Wil je meer inspirerende blogs met lekkere recepten? Neem dan zeker eens een kijkje op onze inspiratiepagina.   

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe inspiratieblogs? Volg ons ook op FacebookenInstagram!