Speculaas Cheesecake

Wij hebben voor jullie een heerlijk recept ontwikkeld voor een waanzinnig lekkere Speculaas Cheesecake. Vier jij dit weekend sinterklaas? Dan mag iets lekkers natuurlijk niet ontbreken! Klinkt als een leuke activiteit als voorbereiding voor je sinterklaasavond, toch?  

Goed om te weten: De cheesecake moet 40 minuten in de oven. Daarna moet het nog een tijd afkoelen en opstijven in de koelkast. Wil je de Speculaas Cheesecake ‘s ochtends bij de koffie serveren, zorg dan dat je deze de avond van tevoren al maakt. 😉 

Ingrediënten

  • 250 gram Kraayennest speculaasbrokken 
  • 75 gram ongezouten roomboter 
  • 600 gram roomkaas 
  • 180 gram fijne kristalsuiker 
  • 4 eieren 
  • 120 gram zure room 
  • 2 tl vanille-extract 
  • 20 gram bloem 
  • Cacaopoeder om af te toppen 
  • 250 gram Kraayennest roomboter speculaasjes of Kraayennest roomboter amandel speculaasjes 
  • 100 gram chocolade naar keuze (wit, melk of puur) 

Bereiding

  • Bekleed een taartvorm van 26 cm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 150 graden boven- en onderwarmte.  
  • Maal de Kraayennest speculaasbrokken fijn en smelt de boter. 
  • Voeg de fijngemalen speculaasbrokken toe aan de boter en roer dit tot een samenhangend geheel. Verdeel dit over de bakvorm en duw het stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast. 
  • Mix de roomkaas met de suiker tot een romig en glad mengsel. Voeg de eieren toe en mix dit tussendoor.  
  • Roer de zure room samen met het vanille-extract glad en voeg dit samen met de bloem toe aan het roomkaasmengsel. Mix dit nog een keer kort door tot een glad beslag. 
  • Giet het cheesecakebeslag over de speculaasbodem en bak het geheel voor 40 minuten in de voorverwarmde oven. De cheesecake is goed als de randen stevig zijn en de bovenkant niet meer vloeibaar is. 
  • Laat de cheesecake in de oven afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem daarna voor minimaal 4 uur in de koelkast. 
  • Strooi met behulp van een zeef een laagje cacaopoeder over de cheesecake, zodat deze volledig bedekt is.  
  • Smelt de chocolade van jouw keuze au bain-marie en blijf roeren totdat alles gesmolten is. Laat de gesmolten chocolade afkoelen totdat deze koel aanvoelt en doe in een spuitzak met een klein spuitmondje.  
  • Trek met de spuitzak mooie slierten over de cheesecake. 
  • Top de cheesecake af met gehalveerde stukken van de Kraayennest roomboter (amandel) speculaasjes.  
  • Eet smakelijk! 

Wil je meer inspiratieblogs met recepten? Neem een kijkje op onze inspiratiepagina
Op de hoogte blijven van nieuwe inspiratieblogs? Volg ons op Facebook en Instagram