Italiaanse Hamburger

Een Italiaanse Hamburger, lekker gegrild van de barbecue. Wie wil dat nou niet! De Italiaanse weken zitten er weer bijna op. Volgende week is de laatste week om te genieten van heerlijke Italiaanse producten uit onze bakkerij. Nu de zon zich ook weer even van zijn beste kant laat zien is het misschien ook weer tijd om de BBQ aan te steken! Pak de laatste zonnestraaltjes mee met dit heerlijke recept. 
 
Onze Italiaanse burger maken wij met pestomayonaise, en onze pesto is niet gemaakt met basilicum, maar met rucola! Dit geeft de pesto een nog stevigere smaak. Ook lekker om te proberen: Vervang de rucola of basilicum door zongedroogde tomaten. Zo maak je rode pesto!

Ingrediënten:

– 4 Italiaanse bollen uit onze bakkerij 
– 1 flinke vleestomaat 
– Mozzarella 
– 50 gram rucola 
– 40 gram geraspte Parmezaanse kaas 
– Olijfolie 
– Mayonaise 
– 1 teentje knoflook 
– Peper & Zout 
– Pancetta plakjes 
– 4 rundvlees hamburgers (of 4 vegan burgers!)

Bereiding:

– Snijd de tomaat en de bol mozzarella in plakjes en de Italiaanse Bollen door de helft. 
– Doe de rucola, parmezaanse kaas en de teen knoflook in een blender en giet daar een scheutje olijfolie bij. Breng je zelfgemaakte pesto vervolgens op smaak met wat zout en peper. 
– Meng de pesto met een gelijke hoeveelheid mayonaise voor de pestomayonaise. 
– Grill de burgers op de BBQ en bak de plakjes pancetta ook even kort mee. Let op! Deze krimpen tijdens het grillen dus pas op dat ze niet in de barbecue vallen. 
– Smeer de helften van de Italiaanse bollen in met flink wat pestomayonaise 
– Beleg de broodjes met de burgers, plakjes pancetta, tomaat en mozzarella. 
– Genieten maar! 
 

Wil je meer inspirerende blogs met lekkere recepten? Neem dan zeker eens een kijkje op onze inspiratiepagina.    
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe inspiratieblogs? Volg ons ook op Facebook en Instagram!