De broden en de steenoven

Onze broden

Al onze broden worden ambachtelijk uit desemdeeg gebakken op de stenen ovenvloer. Daaraan ontlenen ze hun open en grove structuur en de krokante, knapperige korst. Omdat het vocht beter wordt vastgehouden, zijn de broden malser en blijven ze langer vers.

Uit vier basisrecepten ontwikkelen wij heerlijk smakende varianten die niet alleen de authentieke smaak van brood terugbrengen, maar ook beantwoorden aan de moderne smaakbeleving. Daarom bakken wij niet alleen brood voor het ontbijt, maar ook voor bij het kaasplankje of als vooraf bij het diner of de buurtbarbecue.

Wist je dat ons Steengoedbrood een clean label is? Dat betekent dat het geen kunstmatige toevoegingen bevat. Het gehalte aan calcium, ijzer en vitamines is hoger dan gemiddeld, en Steengoedbrood bevat geen lactose of melkeiwit.

steengoed brood bijna in de oven

Steengoed brood, onderweg naar de steenoven.

steengoed brood onderweg naar de oven

Onze steenoven

Steengoedbrood is authentiek desembrood dat wordt gebakken in een speciaal ontwikkelde, moderne steenoven. Deze oven combineert het beste van het oude bakkersambacht met moderne baktechnieken.

Stenen ovenvloer

De vuurvaste stenen vloer is het belangrijkste onderdeel van de oven. De stenen vloer van de oven zorgt voor een directe warmteoverdracht en zorgt dat de volle, aromatische smaak tot ontwikkeling komt terwijl het brood gebakken wordt. Bovendien krijgt het brood zo zijn karakteristieke krokante korst. Het brood wordt mals en stevig, omdat er veel vocht behouden blijft tijdens het bakken. Toevoegingen zijn onnodig. Steengoedbrood is dan ook puur natuurlijk en gezond.

Het brood wordt direct op de vloer gebakken. Dankzij de stenen vloer en de gemetselde vuurring blijft de warmte in de oven lang behouden. Dit zorgt voor een zeer stabiele warmteoverdracht die de kwaliteit van het brood ten goede komt. Bovendien is deze baktechniek zeer energiezuinig. Deze eigenschappen maakt onze steenoven uniek in Nederland.

Volautomatisch laden

De steenoven waarin ons Steengoedbrood wordt gebakken telt negen etages met stenen vloeren. Op elke etage kunnen ongeveer zestig hele broden tegelijk gebakken worden. De broden worden volautomatisch in en uit de oven geschoven. Dankzij de stabiele warmte in de oven kunnen wij meteen de volgende reeks broden in de oven schuiven, zonder warmte of energie te verliezen.