Croutons: zo maak je ze helemaal zelf

Croutons zijn altijd de perfecte toevoeging aan soep, salade of pasta. Natuurlijk kun je ze in de supermarkt kopen, maar zelf maken heeft meerdere voordelen. Je kunt ze bijvoorbeeld maken met oud brood zodat de laatste paar sneetjes nooit verloren gaan, maar er nieuw brood voor opofferen is het zeker waard! Nog een voordeel is dat je zelf kunt kiezen welke kruiden je er doorheen doet. In dit recept gebruiken we peterselie, maar je kunt er bijvoorbeeld ook basilicum, oregano, knoflook of zelfs pesto of Parmezaan doorheen doen. Zo kun je de smaak aanpassen naar je persoonlijke voorkeur of op het gerecht dat je gaat maken. Zoek in je keukenkastjes naar je favoriete kruiden en verwarm de oven vast voor, dan kunnen we beginnen!

Wat heb je nodig voor de croutons?

  • 4 sneetjes Kraayennest brood
  • 50 ml olijfolie
  • Peterselie
  • Peper en zout

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 220°
  • Snijd het brood in blokjes
  • Doe het brood en de olijfolie in een bak en doe er naar smaak peterselie, peper en zout bij. Roer dit mengsel door tot het brood goed bedekt is.
  • Leg bakpapier op een bakplaat en verspreid het brood goed over de plaat, als je het niet goed verspreidt over de bakplaat, wordt het niet hard.
  • Bak het brood in ongeveer 12 minuten tot croutons.

Like, share & geniet!

 

 

 

 

Meer inspiratie voor lekkere recepten? Die vind je hier!