Strata in een broodje

Vandaag is het weer tijd voor een nieuw recept ter inspiratie! Wellicht ken je het al, misschien is dit de eerste keer dat je ervan hoort. Een ding is zeker, je bent weer een nieuwe ervaring rijker! Degenen die al eens strata hebben gemaakt, weten hoe makkelijk en lekker het is. Brood, kaas, eieren en eventueel nog wat groenten en vlees. Zet het in de oven en je kan het serveren als ontbijt, lunch of diner. Het eerste strata recept dat is teruggevonden stamt uit 1902, toen werd het nog bereid met enkel brood, béchamelsaus en kaas. Vandaag zullen we er wat meer ingrediënten in doen en vervangen we de ovenschaal door Kaiser broodjes. Op die manier krijg je weer een totaal andere smaakbeleving. Verwarm je oven maar voor, dan beginnen we met het recept!

 Wat heb je nodig voor de strata?

  • Twee Kaiser broodjes van Kraayennest
  • 100 gram champignons
  • 60 gram spekjes
  • 200 gram tomatenpuree
  • Handje geraspte kaas
  • Italiaanse kruiden

Aan de slag!

  • Verwarm eerst de oven voor op 180°C
  • Pak daarna de champignons en snijd die in plakjes.
  • Snijd de topjes van de Kaiser broodjes en hol ze uit. Dan scheur je de inhoud in stukjes en bewaar je die voor later. De holte in het Kaiser broodje is namelijk waar we de ingrediënten in komen.
  • Pak vervolgens een koekenpan en bak de spekjes en champignons hierin.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe en roer dit mengsel even goed door.
  • Laat het daarna even intrekken en voeg als laatst de stukjes brood toe die je eerder uit het Kaiser broodje gehaald hebt.
  • Haal daarna de pan van het vuur en vul de broodjes met het mengsel uit de koekenpan.
  • Top de broodjes vervolgens af met een gulle laag kaas en stop ze 10 minuten in de oven.

Zie daar een heerlijke strata. Benieuwd naar meer recepten ter inspiratie? Deze zijn hier te vinden.

Like, share & geniet!