Italiaanse Panzanella
Breng Toscane naar je eigen keuken met Italiaanse Panzanella! Deze lekkere broodsalade is perfect als je geen zin hebt om te koken op een hete dag en restjesdag dus de optie is. Het werd eeuwen geleden al gegeten, maar ook nu is het nog een populair gerecht en wordt het in diverse restaurants geserveerd. Voor dit gerecht wordt brood gebruikt dat al wat ouder is. Zo kun je toch nog genieten van je brood! Wil je een écht smaakvolle broodsalade? Dan kun je de salade ’s ochtends al maken. Zo kunnen de smaken goed intrekken. Kijk even wat je in je koelkast hebt liggen aan groente. Paprika’s, sperziebonen, komkommer, olijven: echt alles kan er in. Wij geven je vandaag het recept voor de basis van deze Italiaanse Panzanella!
Ingrediënten:
– ’t Kraayennest Desem meergranen stokje
– Zes grote pomodori tomaten
– Rucola
– Halve rode ui
– Verse Pesto
– Verse basilicum
– Balsamicoazijn
– Olijfolie
– Peper en zout
Bereiding:
– Snijd de tomaten in blokjes en snipper de rode ui.
– Laat de tomaten uitlekken in een vergiet en strooi er wat zout over, maar gooi het sap niet weg!
– Scheur het brood in stukjes
– Meng de olijfolie met het tomatensap, balsamicoazijn, peper en zout.
– Laat de broodstukken in deze dressing weken.
– Meng de tomaten, rode ui, rucola en verse basilicumblaadjes met de verse pesto.
– Voeg vervolgens alles samen als het brood geweekt is in de dressing.
Zie daar: een heerlijke broodsalade! Eet smakelijk!
Wil je meer inspirerende blogs met lekkere recepten? Neem dan zeker eens een kijkje op onze inspiratiepagina.