Ierse Chester Cake

Ierse Chester cake!

Vandaag gaan we lekker typisch Iers (en toch ook wel een beetje Brits) aan de thee met wat lekkers, namelijk: Ierse Chester cake! Oorspronkelijk is de cake afkomstig uit het Ierse Cork. Hoe maak je deze “gur cake”? Met cake! Ingewikkeld he? 😉

Dit kleine blokje cake heeft enorm veel geschiedenis. In Ierse bakkerijen was dit meestal de goedkoopste snack omdat hij vooral gemaakt wordt van restjes cake en deeg. De cake regelen wij, de koeklaag mag je zelf maken! Klaar? Tijd om te beginnen!

Ingrediënten:
– 1 ‘t Kraayennest roombotercake (Of suikerbrood als je liever iets zoets wil!)
– 150 ml sterke Engelse thee
– 150 ml sinaasappelsap(zonder pulp)
– 125 gr. bloem
– 75 gr. roomboter
– 50 gr. basterdsuiker
– 1 klein ei
– Poedersuiker
– Kaneelpoeder
– Gemberpoeder

Bereiding:
– Verwarm een oven voor op 190 graden
– Maak kruimels van de roombotercake en meng deze kruimels met de sinaasappelsap, thee en de specerijen.
– Meng de boter en suiker tot één massa.
– Meng dan de bloem en het ei erdoor en leg dit deeg in de koelkast als alles goed gemengd is.
– Als het deeg goed stevig is na ongeveer twee uur, verdeel deze dan in twee stukken en rol één laag uit voor de onderkant van het bakblik. Prik er ook gaatjes in met een vork!
– Leg dan het cakemengsel op de deeglaag, verdeel deze goed en leg vervolgens de tweede deeglaag er bovenop. Prik hier ook weer gaatjes in met een vork.
– Daarna mag het een uurtje in de oven.
– Laat de cake vervolgens goed afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Zie daar een heerlijke Ierse Chester cake! Eet smakelijk!

Meer inspiratie vind je op onze inspiratiepagina.