Herfstige pompoentaart met speculaasbodem!

Eindelijk! Het is weer herfst, het seizoen voor alles met pumpkin spice smaak, zoals een pompoentaart. En aangezien wij weer speculaas in onze winkels hebben, is dit het perfecte moment om deze pompoentaart te bakken met een heerlijke speculaasbodem! De specerijen heb je waarschijnlijk al in huis. We gebruiken voor dit recept namelijk kaneel, nootmuskaat, gember en kruidnagels.

De pompoen is misschien wat lastiger. Voor hartige gerechten is het beter om verse pompoen te gebruiken en voor desserts met pompoen zoals deze taart, kan je beter pompoenpuree uit blik gebruiken. Wil je de puree toch liever zelf maken? Doe dit dan een paar dagen van tevoren en voeg wat honing toe aan de puree zodat hij vanzelf die zoetere smaak krijgt. Loopt het water je al in de mond? Laten we snel beginnen met de bereiding van deze herfstige pompoentaart met speculaasbodem!

Ingrediënten:

– 250 gram ’t Kraayennest speculaasbrokken
– 100 gram boter
– 450 gram pompoenpuree
– 3 eieren
– 250 gram suiker
– Eén eetlepel Maizena
– Kaneel
– Gemberpoeder
– Nootmuskaat
– Gemalen kruidnagel
– Zwarte peper
– 200 ml room
– 100 ml melk

Bereiding:

– Verkruimel de speculaas en smelt de boter.
– Verwarm de oven voor op 190 graden.
– Meng de speculaas en de boter, maak er in een taartvorm een stevige bodem van en bak dit kort af in de oven.
– Laat de bodem iets afkoelen na het bakken.

– Voor de vulling van de taart meng je de pompoenpuree met de eieren, Maizena en suiker.
– Daarna voeg je de specerijen, room en melk toe.
– Verdeel een laag vulling gelijk over de taartbodem tot de taartvorm ongeveer driekwart gevuld is.
– Bak dit 50 minuten in de oven.
– Laat de taart vervolgens goed afkoelen, anders is de taartvulling niet stevig genoeg, en serveer met slagroom!
– Bewaar de taart in de koelkast en dan blijft hij ongeveer 5 dagen goed!

Wil je meer inspirerende blogs met lekkere recepten? Neem dan eens een kijkje op onze inspiratiepagina.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe inspiratieblogs? Volg ons ook op Facebook en Instagram!