Fudge met pepernoten!

De lieve goede sint komt zaterdag aan in Nederland en daarom delen wij vandaag alvast een heerlijk en makkelijk recept voor een zelfgemaakte sinterklaas fudge met pepernoten en chocolade! Klinkt goed, toch? Een creatieve uitdaging, want met fudge kun je namelijk écht alle kanten op. De basis is heel simpel. Deze bestaat uit gecondenseerde melk, chocolade, roomboter en natuurlijk onze pepernoten! De pepernoten worden de topping.

Ken jij het grappige verhaal over het ontstaan van fudge eigenlijk al? Fudge ontstond heel lang geleden in Amerika. Het is ontstaan tijdens het maken van karamelsnoepjes. Iemand liet tijdens het maken het mengsel te lang staan.

Ben jij gek op fudge en kan jij niet wachten om te beginnen? Lees dan snel verder om te zien welke ingrediënten je voor dit recept nodig hebt én hoe je de fudge met pepernoten maakt!

 Ingrediënten:

– ’t Kraayennest pepernoten
– 1 blikje gecondenseerde melk met suiker
– Smeltchocolade naar keuze
– Ongezouten roomboter
– Andere toppings naar keuze

Bereiding:

– Smelt de smeltchocolade met de roomboter samen.
– Pak de pepernoten erbij en hak deze vervolgens in kleinere grove stukken.
– Als de chocolade helemaal gesmolten is, voeg je de gecondenseerde melk toe.
– Vervolgens bedek je een ovenschaal of bakblik met wat bakpapier.
– Daarna schenk je hier de inhoud van je pan in.
– Nu komt het leuke gedeelte! Steek de stukjes pepernoten en allerlei ander lekkers zoals vers fruit, noten, ander snoepgoed of meer chocolade in de nog warme fudge.
– Vervolgens zet je de schaal in de koelkast. Laat die voor een paar uur staan. Vervolgens haal je de schaal weer uit de koelkast en snijd je de fudge in blokjes.

Zie daar een heerlijke Sinterklaaslekkernij!

Wil je meer inspirerende blogs met lekkere recepten? Neem dan eens een kijkje op onze inspiratiepagina.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe inspiratieblogs? Volg ons ook op Facebook en Instagram!