Fruit Sando

Fruit Sando oftewel: fruit sandwich!

Ken jij deze nieuwe trend al? We hebben het over de ‘fruit sandwich’, ook wel bekend als de Fruit Sando! Het is inmiddels overgewaaid uit Japan en een nieuwe trend in Europa. Dit is niet alleen een heerlijke zomerse snack, het is ook een soort knutselproject. De kunst is namelijk om het fruit zo neer te leggen op het brood dat wanneer je hem doorsnijdt, het fruit in een mooi patroon te zien is. Dit eetbare kunstwerk kan je in Japan in bijna elke bakkerij of supermarkt vinden. Daar gebruiken ze een speciaal melkbrood voor wat ‘shokupan’ heet. Wij gebruiken onze eigen melkcasino brood, maar als je meer een zoetekauw bent kun je ook roombotercake gebruiken.

De sandwich zelf is heel simpel, Je hebt minimaal vier ingrediënten nodig! Als je wilt experimenteren met andere patronen of soorten fruit is dat zeker een optie, wij leggen vandaag de basis uit!

Ingrediënten Fruit Sando:

– ‘t Kraayennest melk casino brood
– Slagroom
– Poedersuiker
– Aardbeien

Bereiding Fruit Sando:

-Snijd de korstjes van de sneetjes melkcasino
-Klop de slagroom op met poedersuiker voor ongeveer 5 minuten met een mixer
-Smeer een flinke laag slagroom op de sneetjes brood
-Druk de aardbeien in de slagroom op 1 sneetje brood in een diagonaal patroon in het midden en werk dan verder naar buiten. De lege plekken kan je opvullen met kleine stukjes aardbei.
-Leg de snee brood waar geen aardbeien op liggen erbovenop.
– Wikkel de sandwich stevig vast in huishoudfolie en leg de sandwich een half uur in de koelkast voor je het brood aansnijdt. Zo weet je zeker dat je mooie patroon straks niet uit elkaar valt! Je kan ook met een stift op het huishoudfolie tekenen om aan te geven waar je de sandwich straks door moet snijden.
– Haal de folie eraf en snijd het brood door op de aangegeven streep zodat het fruitpatroon tevoorschijn komt.

Eet smakelijk!

Meer inspiratie vind je op onze inspiratiepagina.