Fried Chicken & Wafflewich

De ene na de andere foodtrend komt overgewaaid uit Amerika. Voorbeelden van trends als deze zijn de Chicken & Waffles en de Wafflewich. Vandaag gaan we een combinatie maken van deze twee guilty pleasures, namelijk: fried chicken op een wafflewich!

Een wafflewich is vergelijkbaar met een tosti, alleen gebruik je een wafelijzer in plaats van een tosti-ijzer. Er is één ander verschil. Een wafflewich is een mix tussen twee smaken: het zoete van de wafel en het hartige van het beleg.

Voor de marinade van de kip gebruiken ze in Amerika vaak ‘Buttermilk’. In Nederlandse termen wordt dit karnemelk genoemd. Het zure van de melk zorgt er voor dat de kip heel mals wordt.

Wij draaien de smaken van deze klassieker om. De wafel maken we hartig en de kip zoet! Haal je wafelijzer maar vast uit de kast en zet de frituurpan aan, want we gaan beginnen! (En zet misschien ook de afzuigkap aan zodat de frituurlucht niet in je keuken blijft hangen😉)

Ingrediënten:

– ’t Kraayennest witte bolletjes
– plakken cheddarkaas
– Honing
– Kippendijen
– Bloem
– Karnemelk
– paprikapoeder
– zout
– peper
– poedersuiker

Bereiding:

– Meng de karnemelk met paprikapoeder, peper en zout en leg de kippendijen hier in.
– Laat de kippendijen voor een paar uur in het mengsel liggen.
– Zet je frituurpan aan op 180 graden.
– Haal de gemarineerde kippendijen door de bloem, daarna nog een keer door de melk en nog een keer door de bloem.
– Frituur de kippendijen tot ze goudbruin en krokant zijn.
– Snijd de witte bolletjes door en leg hier een plak cheddarkaas tussen.
– Zet je wafelijzer aan
– Als dit heet is leg dan de bolletjes met kaas erop en rooster deze voor een paar minuten.
– Leg de gefrituurde kippendijen op de wafelbolletjes, bestrooi deze met poedersuiker en schenk er wat honing over.

Geniet van je comfortfood!

Wil je meer inspirerende blogs met lekkere recepten? Neem dan eens een kijkje op onze inspiratiepagina.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe inspiratieblogs? Volg ons ook op Facebook en Instagram!