Een winters broodje rookworst

Ben jij gek op rookworst? Dan ga jij een winters broodje rookworst wel waarderen. We zitten al weer even in het seizoen van erwtensoep, stamppot en andere maaltijden die bij dit seizoen passen. De rookworst hoort natuurlijk ook in dat rijtje. Deze is ook superlekker op onze desembroodjes met wat zuurkool en een heerlijk zelfgemaakte honing-mosterdsaus!

Een perfect winters alternatief wanneer je eens een ander gerecht wilt proberen dan een flinke pan hutspot of soep. Wie het gerecht al helemaal luxe wil maken: zet je tosti-ijzer aan, beleg het broodje op het laatst met nog wat kaas en laat het even grillen voor je eigen wintertosti! Zo heb je dus eigenlijk twee lekkere broodjes met maar één recept. Laten we beginnen met dit heerlijk winters broodje rookworst!

Ingrediënten:

– ’t Kraayennest desem afbakbroodjes
– 1 rookworst
– 1 zakje zuurkool
– Droge witte wijn
– 1 laurierblad
– 50g ongezouten roomboter
– 2 eetlepels mayonaise, mosterd en eetlepels honing

Bereiding:

– Allereerst bak je de broodjes af in de oven zoals beschreven.
– Dan warm je de rookworst op volgens de verpakking.
– Vervolgens verwarm je de zuurkool in een pannetje in een flinke scheut wijn met een klont boter en het laurierblad. Dan laat je dit ongeveer 15 minuten zacht koken.
– Daarna breng je de zuurkool op smaak met zout en peper.
– Maak de honing-mosterdsaus door de mayonaise, mosterd en honing te vermengen.
– Liever geen koude saus? Dan kun je de saus nog kort verwarmen op laag vuur.
– Snijd vervolgens de broodjes door.
– Als de rookworst warm is, snijd deze dan in vier stukken.
– Smeer een laagje honing-mosterdsaus op de ene helft van de afbakbroodjes.
– Leg er dan de stukken worst op en vervolgens de zuurkool.
– Doe als laatst nog wat extra saus op het broodje.

Wil je meer inspirerende blogs met lekkere recepten? Neem dan eens een kijkje op onze inspiratiepagina.

Op de hoogte blijven van nieuwe inspiratieblogs? Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!