Een heerlijke, frisse carpaccio!

Wanneer de temperaturen tegen of boven de 30 graden uitstijgen, hebben maar weinig mensen zin om zich enorm uit te sloven in de keuken. Gelukkig hoeft dat niet, want ook simpel kan namelijk erg lekker zijn! Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijk broodje carpaccio? Eigenlijk is het een Italiaans voorgerecht, maar we weten allemaal dat carpaccio ook heerlijk is tijdens de lunch! Vandaag hebben we dan ook een recept voor je om zelf een broodje carpaccio te kunnen maken. Het ideale aan dit recept? Je kunt de samenstelling helemaal naar wens invullen. Je leest er meer over in deze blog. Aan de slag!

 

Wat heb je nodig?

– Kraayennest brood naar keuze
– Carpaccio
– Parmezaanse kaas
– Pijnboompitjes
– Rucola of sla naar keuze
– Truffelmayonaise of pesto

Hoe maak je het?

– Allereerst pak je het brood naar keuze. Kies je voor afbakbroodjes dan zul je deze uiteraard eerst af moeten bakken en af laten koelen.

– Rooster wat pijnboompitjes in de pan totdat ze goudbruin van kleur zijn

– Houd je van pesto? Dan kun je het brood besmeren met wat groene pesto. Ben je niet zo’n fan en ga jij liever voor de truffelmayonaise, dan hoef je nog niets op je broodje te smeren.

– Pak vervolgens het pakje met de carpaccio en beleg je broodje rijkelijk

– Vervolgens kun je wat pijnboompitjes eroverheen leggen.

– Ga jij voor de truffelmayonaise? Dan is dit het moment waarop je die op je broodje kunt doen

– Daarna kun je wat rucola of een andere slasoort die jij lekker vindt op je broodje doen

– Doe daar vervolgens nog wat lekkere vlokjes Parmezaanse kaas op en zie daar: jouw heerlijke broodje carpaccio! Eet smakelijk!

Natuurlijk zijn er nog veel meer varianten voor dit gerechtje. Eet je jouw carpaccio liever niet op een broodje? Dan kun je de carpaccio natuurlijk ook in een salade verwerken of op een bord beleggen (lekker met wat peper en zout en/of citroensap!) met wat brood als side dish. Net zo lekker en fris!

Op zoek naar een ander recept? Kijk dan eens hier.