Breekbrood, van de barbecue!

De zomer is officieel begonnen. Tijd voor lange zomeravonden met vrienden of familie, gezellig met  een drankje erbij en languit op de loungebank. In dit seizoen trekken we massaal naar buiten. Wat is er nu fijner op dit soort avonden, dan een lekkere barbecue? Je hoeft niet binnen in je snikhete keuken een avondmaal in elkaar te prutsen. Terwijl je wacht op je volgende stuk vlees of vis, geniet je van een wijntje of biertje in de zon. Heerlijk toch?

Omdat veel mensen toch al snel gaan voor een basic stokbroodje met kruidenboter en andere smeersels voor bij de barbecue, gaan we vandaag een lekker en simpel recept verklappen waarmee je een heerlijk breekbrood kan maken. Op de barbecue. Je hoeft dus niet meer heen en weer te rennen van de keuken naar de tuin, want alles kan lekker buiten. Zo kun je nog langer van het mooie weer genieten!

Wat heb je nodig?

  • Kraayennest Desem wit brood
  • Romige geitenkaas
  • Courgette of paprika in blokjes
  • Parmaham
  • Basilicum
  • Peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Hoe maak je het breekbrood van de barbecue?

– Maak met het broodmes inkepingen in het brood zodat je hier de verschillende benodigdheden tussen kan steken

– Vul vervolgens de inkepingen in het brood met de gesneden courgette of paprika (of natuurlijk allebei 😉) en de geitenkaas.

– Plaats aluminiumfolie op de warme barbecue en leg hier het brood op.

– Laat het brood op de barbecue staan tot de geitenkaas mooi gesmolten is.

– Meng de kruiden met de olijfolie en wat peper en zout en besprenkel het brood met dit mengsel.

– Haal het brood vervolgens van de barbecue en werk het af met de parmaham.

– Voeg eventueel nog wat honing toe voor extra smaak en smullen maar!

Door de inkepingen kun je het brood makkelijk breken en delen met vrienden en familie.😉

Like, share en geniet!

Benieuwd naar andere lekkere recepten? Deze vind je hier.