BBQ stokbrood met kip

BBQ stokbrood met kip. Heerlijk voor wie een keer wat anders op de grill wilt dan speklapjes en worstjes! Dit barbecue borrelbrood is lekker als gewone maaltijd of als bijgerecht, als de grill toch al aan staat. Tip: Haal wel genoeg boodschappen in huis voor meerdere broden, want zodra je gasten dit BBQ stokbrood geproefd hebben willen ze vast meer!

Naast dit lekkere brood, geniet je ook van de gegrilde kip! Daar vullen we het brood namelijk mee. De kip geven wij een dry rub in plaats van een marinade. Waarom geen marinade, vraag je je af? Omdat kippendijen al mals van zichzelf zijn! En hoe krijg je dan de ultieme dry rub? Door je favoriete kruiden te mixen met wat bruine basterdsuiker. Klinkt goed toch? Kun je niet wachten om aan de slag te gaan met dit recept? Laten we dan snel beginnen!

Ingrediënten:

– ’t Kraayennest stokbrood
– 6 kippendijen
– plakken jonge kaas
– Je favoriete kruidenmix met bruine basterdsuiker
– kruidenboter
– ananasringen
– olijfolie

Bereiding:

– Geef de kippendijen een dry rub in jouw favoriete kruidenmix en leg ze daarna in olijfolie.
– Grill de kippendijen op de barbecue.
– Wanneer de kip gaar is, snijd je deze in reepjes.
– Snijd inkepingen in het stokbrood en smeer hier kruidenboter tussen.
– Steek reepjes kip, kaas en ananas in de inkepingen van het brood en wikkel het hele brood in aluminium folie.
– Leg het brood vervolgens tien minuten op de barbecue en doe de deksel erop.
– Heb je geen deksel voor op de barbecue? Leg het brood dan een beetje tussen de kolen in.
– Bij slecht weer kun je ‘m tien minuten op 180 graden in de oven zetten.

Ping! Zie daar jouw heerlijke BBQ stokbrood met gegrilde kip! Eet smakelijk.

Wil je meer inspirerende blogs met lekkere recepten? Neem dan zeker eens een kijkje op onze inspiratiepagina.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe inspiratieblogs? Volg ons ook op Facebook en Instagram!