Banh Mi: een lekker Aziatisch broodje!

De Banh Mi is een voorbeeld van een gerecht dat bestaat uit een bijzondere mix van twee verschillende soorten keukens. Dit gerechtje staat bekend als typisch Vietnamees ‘streetfood’, maar er zit ook een vleugje uit de Franse keuken door. Best logisch misschien, aangezien er voornamelijk stokbrood gebruikt wordt! De naam van dit broodje zegt het ook zelf al. Banh Mi betekent namelijk ‘brood’ in het Vietnamees.

Dit gerecht kent een hele geschiedenis. Het bestaat al sinds Franse kolonisten in Vietnam aankwamen en hun stokbrood meenamen. Vervolgens is Banh Mi de eerste afhaalmaaltijd in Vietnam geworden. Vandaag gaan we zelf Banh Mi maken! Benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Ingrediënten:

– ’t Kraayennest Desem Wit stokje
– Mayonaise
– Koriander
– Wortel
– Daikon
– Azijn
– Suiker
– Sojasaus
– Geraspte Gember
– Knoflook
– Schouderkarbonades

Bereiding:

– Snijd de wortel en daikon in reepjes ter grootte van luciferstokjes.
– Leg de groentes in vier eetlepels azijn en meng hier twee eetlepels suiker door. Laat dit minimaal een uur staan.
– Plet de karbonades zodat ze dunner zijn. Marineer de karbonades in sojasaus, gember en knoflook. Laat dit ook minimaal een uur staan. Deze hele stap kun je ook een dag van tevoren al doen!
– Daarna kan je het varkensvlees kort aanbakken aan beide kanten, net genoeg zodat het gaar is en de marinade een beetje plakkerig wordt.
– Snijd het brood open en smeer hier een laag mayonaise aan beide kanten.
– Daarna beleg je het broodje met je varkensvlees, de wortel en daikon en eventueel koriander.

Tip: Omdat Banh Mi niets anders dan ‘brood’ betekent kan je oneindig variëren met dit recept! Zo kan je hem vegan maken met Tofu of de groentes aanvullen met komkommer of jalapeno pepers!

Wil je meer inspirerende blogs met lekkere recepten? Neem dan eens een kijkje op onze inspiratiepagina.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe inspiratieblogs? Volg ons ook op Facebook en Instagram!