Hartige taart gemaakt van oud brood voor het kerstdiner

Zoals beloofd geven we weer een recept met oud brood. Van alle voedingsmiddelen wordt zuivel het meest weggegooid. Brood staat op de tweede plaats, terwijl er met oud brood zoveel verschillende lekkere gerechten te maken zijn! Gooi ook het stokbrood dat je overhoudt vanaf nu nooit meer weg. Voor het kerstdiner dat al steeds dichterbij komt kan je dat oude stokbrood namelijk goed gebruiken.

Bij veel grote families is het een traditie dat iedereen wat maakt voor het kerstdiner. Heb jij nog helemaal geen inspiratie voor dit jaar? Geen paniek! Met dit recept voor een hartige taart zal je jouw hele familie versteld doen staan en jij jezelf ook 😉

Ingrediënten

  • 1 oud Kraayennest stokbrood
  • 300 gram spekjes
  • 6 eieren
  • 300 milliliter melk
  • Geraspte kaas (hoeveelheid naar eigen smaak)
  • Peterselie (hoeveelheid naar eigen smaak)
  • Zout
  • Peper

Bereiding

  • Snijd het Kraayennest stokbrood in kleine stukjes
  • Zet een pannetje op het vuur en bak 3/4e deel van de spekjes lichtjes aan
  • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden Celsius
  • Mix de zes eieren, de melk en wat peper en zout door elkaar in een kom
  • Pak een vrij stevige plastic zak (het beste is een ziplock zak) en doe het kleingesneden stokbrood in de zak
  • Giet de eiermix erbij
  • Voeg ook de gebakken spekjes en de geraspte kaas toe aan de zak
  • Doe de zak dicht en schud met de zak heen en weer zodat de ingrediënten zich door elkaar gaan mengen
  • Wacht 30 minuten en giet de zak leeg in een bakvorm
  • Doe nog wat kaas en de overgebleven 1/4e deel van de spekjes bovenop het mengsel
  • Zet de bakvorm 25 minuten in de oven
  • Haal de bakvorm na 25 minuten uit de oven en laat het nog 5 minuten afkoelen voordat je het gaat eten

Like, deel en geniet!