Heerlijk knoflookbrood als klassiek bijgerecht of voorgerecht

Het meest klassieke bijgerecht of voorgerecht is toch wel een heerlijk knoflook brood. Of het nou een traditioneel Italiaans recept is, een heerlijke gevulde soep, of een knapperige salade, knoflook brood past overal bij. Daarom zetten wij het knoflook brood deze week extra in het zonnetje met een heerlijk recept voor vers en warm knoflook brood.

Ingrediënten

·       1 Kraayennest stokbrood (wit of bruin naar eigen keuze)

·       2 teentjes knoflook (gehakt of geperst)

·       2 eetlepels olijfolie

·       2 eetlepels gehakte verse peterselie

·       2 eetlepels vers gehakte tijm (of 2 theelepels gedroogde tijm)

·       ½ theelepel paprika poeder

·       2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

·       Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius

·       Meng de knoflook en de olie in een schaaltje

·       Meng in een ander schaaltje de kruiden met de kaas. Zorg dat dit goed gemengd is

·       Snij het brood in, zonder deze volledig door te snijden. Zorg er dus voor dat het brood heel blijft aan de onderkant.

·       Smeer het brood in met de knoflook olie en bestrooi het brood vervolgens met het kruiden mengsel.

·       Wikkel het brood in aluminiumfolie en bak het brood af in de oven. Het knoflook brood heeft ongeveer 10  minuten nodig, afhankelijk van je oven.

·       Serveer het brood direct.

Wil je altijd een heerlijk vers knoflook brood klaar hebben liggen in de vriezer? Dit kan! In plaats van dat je het brood in aluminiumfolie wikkelt, stop je het brood in een diepvrieszak. Wanneer je het brood wilt afbakken haal je het brood uit de diepvrieszak en wikkel je het alsnog in aluminiumfolie om het brood vervolgens 20-25 minuten af te bakken op 180 graden Celsius.

Like, share & geniet!