Zomerse kaasfondue met ananas

Aangezien de herfst alweer om de hoek staat is dit een mooie tijd om nog even te genieten van de zomer. Dit kan perfect door nog even een ultiem zomers gerecht op tafel te zetten. Nu zou je natuurlijk kunnen denken aan een barbecue of maaltijdsalade maar in deze blog gaan we het even anders doen. Nu de kinderen weer naar school gaan, is het avondeten een goed moment om eens gezellig met zijn allen bij te kletsen. Hoe kan dit nu beter dan met een gezellige én kindvriendelijke kaasfondue? Nu horen we je denken: ‘Maar fondue is toch juist meer iets voor de winter?’. Klopt, maar wij gaan je laten zien hoe je van dit winterse gerecht een zomerse topper kan maken. Dit recept bevat namelijk geen wijn maar een heerlijke zoete en zomerse twist van ananas. Laten we maar snel aan de slag gaan!

Benodigdheden:

1 Kraayennest ciabatta (of één van onze andere Kraayennestbroden)

½ blokje kruidenbouillon

1 eetlepel limoensap

150 ml ananassap

450 gram geraspte kaas (jong belegen)

100 gram hamreepjes

1 blikje ananasschijven

2 eetlepels maïzena

3 eetlepels slagroom

Nootmuskaat

Witte peper

Bereidingswijze:

  • Allereerst los je het bouillonblokje op in 150 ml kokend water.
  • Vervolgens breng je in de fonduepan de bouillon, het ananassap en de limoensap op laag vuur tegen de kook aan.
  • Voeg al roerend steeds een beetje van de kaas toe aan de pan.
  • Laat de ananas uitlekken en snij deze in kleine stukjes.
  • Voeg de ananas en hamreepjes toe aan de pan met kaasfondue.
  • Meng in een kopje de maïzena met de slagroom tot een glad papje en voeg deze vervolgens al roerend toe aan de kaasfondue.
  • Breng het geheel op smaak met nootmuskaat en peper.
  • Snijd de ciabatta in kleine stukjes om in de fondue te kunnen dopen en genieten maar!

Het voordeel van een kaasfondue is dat je er zoveel verschillende dingen in kan dopen als je maar lekker vind! Wat is jouw favoriet om in de kaasfondue te dopen?