Zomers genieten met bruschetta
Bruschetta was oorspronkelijk een maaltijd die werd gemaakt met oud brood. Ingrediënten als olijfolie en zeezout werden toen gebruikt om het brood langer houdbaar te maken, pas later werd dit ook echt als een verrijking van het recept gezien. Per streek in Italië wordt bruschetta op een verschillende wijze bereid. Wist je bijvoorbeeld dat ze het in Toscane met vlees en worst serveren? Of dat ze in sommige streken zelfs tuinbonen aan het recept toevoegen? Ieder zijn eigen smaak, dus valt er genoeg te variëren: ook bij ons recept! Wij hopen dat jullie voorpret in ieder geval alvast kan beginnen met dit zomerse recept.
Benodigdheden:
- 1 Kraayennest stokbrood
- 3 tomaten
- 1 kleine fijngesneden ui
- 250 gram mozzarella
- Teentje gehakte knoflook
- Basilicum naar smaak
- Halve theelepel oregano
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Pak een kom en meng hierin de tomaat, ui, basilicum, oregano, knoflook en het peper en zout. Zet deze daarna koud.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd het Kraayennest stokbrood verticaal in niet te dikke stukken.
- Bak het brood goudbruin door het vijf minuten lang in de oven te bakken op 120 graden.
- Smeer het mengsel over de stukken stokbrood. Doe hier de mozzarella overheen en bak dit nog zo’n anderhalve minuut tot de mozzarella is gesmolten.
Like, deel en geniet!