Haal de zomer in huis met deze soep!

Met de temperaturen die stijgen en de zon die vaker zijn gezicht laat zien, krijg je gewoon al zin in zomerse gerechten. Een goede reden om alvast de zomer in huis te halen! Dat doen we vandaag met een Spaanse soep. En nee, we hebben het dan niet over gazpacho! In plaats van gazpacho maken we een heerlijke soep uit het plaatsje Cordoba. Salmorejo is een milde soep die iets romiger is dan gazpacho. Dat komt omdat er meer brood wordt gebruikt als bindmiddel. Verder brengen we het heerlijk op  Krijg jij er al zin in? Pak je blender maar snel uit de kast, dan beginnen we gelijk!

 Wat heb je nodig voor deze soep?

  • 900 gram tomaten
  • 3 sneetjes Kraayennest brood
  • 125 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel appelazijn
  • Zout naar smaak
  • 30 gram Serranoham
  • 1 hardgekookt ei
  • Croutons

 Aan de slag!

  • Breng water aan de kook en leg de tomaten hier (in delen) 30 seconden in.
  • Pel de tomaten en knoflook.
  • Laat het brood een paar seconden weken in water. Knijp het vervolgens fijn en pureer het samen met de tomaten en knoflook in de blender. Doe dit zeker een paar minuten tot het een gladde massa is.
  • Voeg het appelazijn, zout en de olijfolie toe en mix dit nog 15 seconden.
  • Zet de soep minstens 2 uur in de koelkast.
  • Snijd het ei en de ham en verdeel het samen met de croutons over de kommen.

Zie daar jouw heerlijke Spaanse soep. Tip: serveer dit recept met Kraayennest stokbrood of pak uit met dit knoflookbrood recept!

Like, share & geniet!