Vandaag op het menu: cakepops!

We hebben het allemaal vast wel eens meegemaakt. Koop je een cake voor je visite en na één plakje heeft iedereen genoeg. Vervolgens blijf jij zitten met een halve cake en je gaat natuurlijk niet de hele dag niets anders meer eten dan dat.
Ondanks de smaakverveling is weggooien ook geen optie… Dit is zonde en bovendien slecht voor het milieu.
Om te voorkomen dat de plakken cake je de neus uitkomen aan het einde van de week, hebben wij een leuke variatie voor je bedacht! Maak cakepops van je resterende cake met behulp van dit recept. Ook leuk om cakepops te maken met de kinderen!

Benodigdheden:

– Kraayennest cake naar keuze
– Ongezouten boter
– Poedersuiker
– Melk
– Chocolade
– Satéstokjes

Bereiding:

Verkruimel de cakeresten in een grote kom. Meng in een andere kom de ongezouten boter met  de poedersuiker tot één geheel. (Tip: breng de boter op kamertemperatuur voor je die gebruikt. Dit mengt veel makkelijker!) Mocht het mengsel iets te droog zijn, dan kun je eventueel een paar theelepels melk toevoegen. Dit mengsel gaan we gebruiken als frosting.

Vervolgens meng je de verkruimelde cake met je zelfgemaakte frosting en rol je hier balletjes van ten grootte van een pingpongbal. Leg deze balletjes ongeveer een uur in de koelkast.

Smelt de chocolade in de magnetron op laag vermogen. Verwarm dit steeds 20 seconden en roer tussendoor goed. Na ongeveer twee minuten is je chocolade gesmolten.
Is je chocolade iets te dik? Voeg dan een paar druppeltjes zonnebloemolie toe.

Dip de satéstokjes eerst in de gesmolten chocolade. Daarna prik je het stokje met de kant van de chocolade halverwege in het cakebolletje. Dip daarna het stokje met het cakebolletje eraan in de gesmolten chocolade en met een draaiende beweging haal je deze er weer uit.

Als laatste kun je de cakepops versieren met verschillende cakedecoraties zoals spikkels, gekleurde suiker en amandelschaafsel. Doe dit wanneer de chocolade nog zacht is zodat de decoraties goed blijven plakken. 😉
En smullen maar! Wij zijn erg benieuwd naar jullie variaties.