Warme bruschetta met geroosterde pompoen en geitenkaas

In de herfst worden regelmatig gerechten op tafel gezet met pompoen. Pompoenen zijn vol van smaak en gezond. De grote pompoen die we allemaal kennen, komt in Nederland eigenlijk niet vaak voor. Wist je dat de zwaarste pompoen in Nederland vorig jaar 669 kg woog? Daar kun je aardig wat bruschetta’s met geroosterde pompoen van maken! 😉 In plaats van een grote pompoen, gebruiken we vaker de flespompoenen. Deze worden ook wel butternut genoemd en kun je bijna het hele jaar kopen! Vandaag leggen wij je uit hoe je bruschetta’s met pompoen en geitenkaas maakt. Laten we snel beginnen!

Ingrediënten:

– ‘t Kraayennest desembrood naar keuze
– 1 Flespompoen
– Zachte geitenkaas
– Vijgenjam
– Bacon (in blokjes)
– Olijfolie
– Balsamicoazijn

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Was de pompoen, schil deze, haal de zaadjes er uit en snijd deze in blokjes.
– Marineer de pompoenstukjes met wat olijfolie en balsamico en rooster deze 30 minuten in de oven.
– Bak de baconstukjes in een koekenpan tot deze krokant zijn.
– Snijd het desembrood in plakken en rooster deze kort in een broodrooster (of ook in de oven)

– Nu is het tijd om je bruschetta op te bouwen!
– Smeer eerst een flinke laag geitenkaas op het brood, vervolgens mag daar een laag vijgenjam op.
– Dan kunnen de baconstukjes en pompoenblokjes er op.

Zie daar: heerlijke bruschetta’s! Eetsmakelijk!