Voorkeur voor broodmaaltijd boven avondeten?

Veel ouders kunnen er over mee praten, ’s middags gaan de boterhammen er (meestal) gemakkelijk in, maar aan het eind van de dag voeren kinderen strijd over elk hapje. Bij het ene kind is het de vermoeidheid, de ander voelt de druk dat er daarna geslapen moet worden. En alle ouders leren snel; hoe meer je de strijd aangaat, hoe lastiger het wordt.

Traktatie
Het gaat bij een peuter vaak niet eens om ‘niet lusten’ maar gewoon om ‘niet onder druk willen’ eten. Geef ze daarom eens wat rauwkost bij de lunch! Ze zitten tijdens de lunch vaak minder in de strijdmodus, wanneer ze hun lekkere broodje voor hun neus hebben. Zo zullen ze de vrolijk gekleurde groente eerder zien als een lekkere traktatie.

Smaak
Op deze manier kun je er gerust op zijn dat die kleine alvast een gezond hapje op heeft, dat maakt die hapjes in de avond alweer een stuk minder belangrijk. Bovendien leren ze zo de smaken allemaal goed kennen. Wanneer de peuter-/kleuterfase afzwakt zal de strijd om het wel of niet eten minder worden, ze zullen het zelfs lekker vinden!
IMG_0492

Voor jezelf
En voor jezelf maak je de lunch ook weer extra speciaal met rauwkost! Beleg een sneetje bruin brood met een dun laagje roomkaas, komkommer en paprika, maak het af met wat Provençaalse kruiden en smullen maar!
Delen jullie foto’s van die smullende kinderen op onze Facebookpagina?!