Vierdaagse Mueslirepen

De Vierdaagse komt er weer aan en dat betekent dat er weer 42.000 mensen een geweldige maar zware klus te wachten staat. De eerste tip die we deze mensen willen meegeven is: ontbijt goed! Het ontbijt is namelijk de brandstof om de lichaamsmotor op te starten. Ontbijt daarom voordat je jezelf intensief gaat inspannen. De tweede tip is drink genoeg; en neem genoeg eten mee voor onderweg.

Extra krachtvoer voor onderweg geeft je net die extra boost om de eindstreep te halen. Loop jij niet maar ken je wel veel lopers of bied je zelfs een slaapplaats aan? Hoe leuk is het dan om deze helden wat extra (zelfgemaakt) krachtvoer voor onderweg mee te geven!? Een ontbijtje met Kraay-brood is zeer voedzaam maar dit is niet genoeg om de hele dag mee door te komen. Daarom hebben wij voor jou een recept om zelf muesli repen te maken!

 Ingrediënten:

  • 45 gram walnoten
  • 45 gram pecannoten
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram gedroogde cranberry’s
  • 50 gram rozijnen
  • 250 gram muesli
  • 2 eieren
  • 170 gram honing
  • 50 gram boter
  • 1 tl bakpoeder

Benodigdheden:

  • Bakvorm (liefst vierkant of rechthoekig)
  • Bakpapier

 Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
  • Hak de pecannoten en walnoten in stukken met een mes of maal ze in de keukenmachine.
  • Meng nu de noten en de gedroogde vruchten samen met de muesli in een grote kom.
  • Meng hier vervolgens de eieren en het bakpoeder doorheen.
  • Verhit de honing met de boter voorzichtig in een steelpannetje, tot de boter gesmolten is.
  • Meng de gesmolten boter en honing vervolgens goed door het muesli mengsel.
  • Bedek de bakvorm met bakpapier en schep het mengsel in de bakvorm.
  • Druk het mengsel goed aan en bak het in circa 25 minuten in het midden van de oven.
  • Haal de bakvorm uit de oven en laat dit 2 uur goed afkoelen.
  • Haal het muesli baksel uit de vorm door het voorzichtig aan het bakpapier omhoog te trekken.
  • Leg het op een snijplank en snij er met een scherp mes 14 repen van.

Nu heb je een lekker tussendoortje voor iedere Vierdaagseloper om het energieniveau tijdens het wandelen nog wat extra kracht te kunnen bijzetten

Like, deel en geniet!!