Vier de zomer!
Het zonnetje laat zich ondanks het wisselvallige weer wat vaker zien, de temperaturen gaan omhoog en de zomervakanties beginnen. En we weten allemaal wat voor gevolgen dat heeft: de barbecues mogen weer tevoorschijn komen!
Om de zomer samen met jullie te vieren hebben we vandaag weer een nieuw recept voor een heerlijke toevoeging aan de barbecue: de caesar stokbroodburger! Een zelfgemaakte burger met onder andere gegrilde kip, sla, Parmezaanse kaas en spiegelei. Met deze combinatie kan de avond toch al niet meer stuk?
En voor degenen die het barbecueën toch nog niet helemaal aandurven met het wisselvallige weer… Wist je dat er zelfs barbecueradars te vinden zijn? En anders volstaat het gerecht natuurlijk ook als een heerlijk ontbijt 😉
Ingrediënten (twee burgers)
- Een half Kraayennest stokbrood
- 1 kipfilet
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eieren
- 4 grote bladeren sla
- 1 tomaat
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- Boter
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden
- Snijd de kipfilet door over de lengte. Druk deze plat met een deegroller en bestrooi deze met zout en peper naar smaak.
- Bak de kipfilets in een koekenpan met boter.
- Snijd het stokbrood over de lengte doormidden, en vervolgens in de grootte voor de burger. Bestrijk de binnenkant met een beetje olijfolie. Voeg hier ook een beetje knoflook aan toe naar smaak.
- Leg het stokbrood open in de oven, en bak dit ongeveer 10 minuten.
- Bak de twee eieren in een beetje olijfolie. Breng ook deze op smaak met zout en peper.
- Bestrijk het stokbrood met de mayonaise. Leg hier de sla, kipfilet, tomaat, ei en Parmezaanse kaas op, en… Je bent klaar voor de barbecue!
Like, deel en geniet!