Vegetarische broodje Döner

De zomervakantie loopt weer ten einde… Tijd om de koffers uit te pakken en je ontplofte mailbox niet langer te negeren. Om het vakantiegevoel toch nog even vast te houden, hebben wij voor jou nog een recept voor een heerlijk zomers broodje Döner. Het vlees, zoals we het broodje Döner van de shoarmazaak kennen, laten we deze keer achterwegen.

Ingrediënten:

  • 4 Kraayennest desembroodjes
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 handje verse salie, zonder steel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 groot blik witte bonen
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 3 tenen knoflook
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • zout en peper
  • 100 gram gemengde sla of ijsbergsla

Bereiding:

  • Verhit de olijfolie in een wok. Bak de salie in de gloeiendhete olie, een minuutje is voldoende. Schep de blaadjes uit de pan. De olijfolie heeft nu de heerlijke geur en smaak van de salie opgenomen.
  • Voeg de paprika, ui en rode peper aan de olijfolie toe. Laat het een paar minuten bakken tot de uitjes glazig zijn en de paprika zacht is geworden.
  • Voeg de uitgelekte witte bonen en tomaten toe. Schep goed om, zet het vuur lager en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Pers de tenen knoflook boven de Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de broodjes open en beleg deze met gemengde of ijsbergsla. Schep hier het bonen-tomatenmengsel op en voeg als laatste een schep van de frisse yoghurt-knoflooksaus aan het broodje toe.

Like, deel en geniet!