Vandaag op het menu: Texan Chili Hotdog!

We kennen allemaal het bekende Amerikaanse straatbeeld. Drukke straten met diverse hotdog kraampjes waar je voor een paar dollar snel een broodje kan halen. Maar wist je dat elke regio in Amerika zijn eigen hotdogstijl heeft? Zo maken ze in New York hotdogs met zuurkool en in San Fransisco wikkelen ze de hotdog in bacon. Vandaag leggen we je uit hoe je een Texan Chili Hotdog maakt zoals ze dat in Texas doen!

Ingrediënten:

4 Kraayennest witte puntbroodjes
4 Braadworsten
Geraspte cheddar kaas
Gesnipperde rode ui
Jalapeño peper (optioneel)
450 gram rundergehakt
Gehakte knoflook
425 gram gehakte tomaten
1 theelepel paprikapoeder
Oregano
Zout en Peper
Maizena

Bereiding:

Doe wat olie in een pan en bak de rode ui met de knoflook voor ongeveer 5 minuten. Voeg dan het rundergehakt toe en bak tot het gehakt rul is.
Voeg dan de tomaten en kruiden toe. Laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen en voilà deel één – de tomatenchili –  is klaar.
Grill daarna de braadworsten tot ze gaar zijn.
Vervolgens leg je de worsten in het puntbroodje en schep je hier een lepel van de tomatenchili op.
Als laatste leg je wat cheddarkaas en, als je van pittig houdt, jalapeño pepers op de hotdog.
Natuurlijk kun je er ook zelf voor kiezen om andere ingrediënten op de hotdog te doen zoals bacon, komkommer of sla.

Tip: Kies liever voor braadworsten die je in de pan bakt i.p.v. knakworsten die je in een steelpannetje opwarmt. Dit doen ze in Amerika namelijk ook en is véél lekkerder.

Like, share en geniet.