Quiche

Vandaag op het menu: Quiche!

Heb je brood over dat eigenlijk net te droog is om nog te eten? Vaak eindigt dit bij het afval of in de broodrooster. Verspilling is zonde en ook nog eens heel goed te voorkomen. Er zijn namelijk nog genoeg creatieve manieren om van dit brood te kunnen genieten zoals in de vorm van een quiche.

Vandaag leggen we je uit hoe je brood kan gebruiken als basis voor je broccoliquiche. Deze hartige taart is ideaal voor een diner of als hapje bij de borrel! Wij hebben een variatie met broccoli, champignons en ham, maar natuurlijk kan je deze ook vervangen voor andere ingrediënten.

Ingrediënten:
– 6 plakken Kraayennest brood naar keuze
– 5 eieren
– 50 gram hazelnoten
– basilicum
– 50 gram gesmolten boter
– 200 gram broccoli
– 100 gram champignons
– 125 ml slagroom
– 150 gram geraspte kaas
– 100 gram parmaham of serranoham
– zout en peper

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 220 graden
– Maal het brood, de hazelnoten en basilicum fijn in een keukenmachine.
– Meng daarna één ei en de boter erdoor.
– Druk dit mengsel in een quichevorm, dit wordt onze bodem.
– Bak de bodem 10 minuten in de oven.
– Kook de broccoli beetgaar en bak de champignons
– Klop de eieren met de slagroom, kaas, zout en peper
– Draai de oven naar 200 graden
– Schenk het ei mengsel in de taartbodem en druk de ham, champignons en broccoli in de quiche.
– Bak de quiche in het midden van de oven zo’n 25 tot 30 minuten.
– Als de quiche aan de bovenkant te donker wordt, kan je de quiche afdekken met aluminiumfolie en dan verder bakken. Zo voorkom je dat de bovenkant aangebrand is, terwijl de binnenkant van de quiche nog gaar moet worden.

Like, share en geniet!