Vandaag op het menu: Bunny Chow!
Zet jij in deze tijd van het jaar het liefst elke week een pan met vlees op het fornuis wat urenlang lekker kan stoven? Wij hebben een lekkere versie van een van oorsprong vegetarische, Zuid-Afrikaanse stoofpot met Indische invloeden: Bunny Chow!
Bunny chow vernoemd naar de Indische zakenman die de curry verkocht. Bania en chow is straattaal voor eten. Het is een Indische soort fast food geworden, maar het is ook een heerlijk herfstgerecht, kunnen we je vertellen. Aan de slag!
Ingrediënten:
– 1 Kraayennest melkcasino vierkant
– Zonnebloemolie
– 800g lamsvlees in blokjes
– 1 ui grofgesneden
– 2 geperste teentjes knoflook
– Koriander
– Kaneel
– Gemberpoeder
– Kardemompoeder
– Gedroogde rode peper
– 400 ml gezeefde tomaten
– 400 ml kokosmelk
– 1 citroen
– 250 ml water
– Zout & peper
Bereiding:
– Braad het vlees in de olie en haal het eruit als alle kanten bruin zijn.
– Fruit dan de ui en knoflook aan met de specerijen. Doe dit voor één minuut.
– Voeg vervolgens het water, de tomaten, kokosmelk en het sap van de citroen erbij en
breng dit aan de kook.
– Breng dit op smaak met peper en zout en stoof hier het vlees in voor ongeveer twee uur.
– Halveer het brood en hol dit uit, deze helften vul je dan met de curry.
Like, share en geniet.