Vandaag: een overheerlijke pompoenburger!

Het is alweer herfst. Het seizoen van verkleurde bladeren, warme truien en veel regen. Qua avondmaaltijd denk je dan misschien al snel aan stamppot of een lekkere stoofmaaltijd. Als je echt in de herfstsfeer wilt komen, maar toch nog een beetje heimwee naar de zomer hebt, probeer dan dit pompoenburgerrecept eens! Zomerse smaken, herfstige kleuren. Een perfecte combinatie! 😉 Laten we beginnen! 

Benodigdheden:

– 4x Kraayennest Kaas pompoenpittenbroodje
– 900g rundergehakt
– 50g pompoenpuree
– Kaneel
– Cayennepeper
– Boter
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 4 plakken kaas
– Sla
– Tomaat
– Plakjes bacon
– Zout & peper

Bereiding voor vier pompoenburgers:

– Snijd de ui in halve ringen, de tomaat in plakjes en hak een teentje knoflook fijn.
– Meng in een grote kom het gehakt, de pompoenpuree, zout, peper, kaneel en cayennepeper naar smaak. Vorm dan vier hamburgers en laat die een halfuur in de koelkast staan.

– Doe een beetje boter in de pan en bak de knoflook met de ui tot deze goudbruin is.
– Als de ui klaar is, haal je deze uit de pan en bak je de hamburgers vijf minuten aan elke kant in dezelfde pan. Leg op het laatst de plakken kaas op de hamburgers, zodat deze er overheen smelten. De bacon kun je bakken in de oven.

Vervolgens is het tijd om je burger te bouwen.

-Snijd de kaas pompoenpittenbroodjes door de helft, leg de hamburgers met sla en plakjes tomaat op de onderste helft van het broodje, dan ui erbovenop en dan de bovenste helft van het broodje. Door een cocktailprikker in je pompoenburger te prikken, kun je voorkomen dat je burger omvalt. Zie daar: een heerlijke pompoenburger! Eet smakelijk!

Like, share en geniet.