Tostitaart met paprika en feta: een zeer origineel recept!

Een tostitaart? Wat? Ja, je leest het goed. We wisten eigenlijk niet goed hoe we het recept moesten noemen. De bereiding lijkt namelijk op die van lasagne, maar we maken gebruik van brood in plaats van lasagnebladen. De tostitaart bestaat uit verschillende lagen brood, ham, paprika, tomatensaus, feta en room. Een keer iets anders dan een gewone tosti met ham en kaas en het ziet er ook nog eens heel leuk uit. Bon appétit!

Ingrediënten:

  • 8 sneetjes Kraayennest casinobrood
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Provençaalse kruiden
  • 3 plakjes ham
  • 2 eieren
  • 200 ml vloeibare room
  • Tomatensaus
  • Feta

 

Bereiding:

  • Snijd de paprika’s in reepjes en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en voeg zout, peper en Provençaalse kruiden toe. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en plaats de schaal gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Snijd plakken ham in 3 stukken.
  • Verwijder de korsten van het brood en snijd ze doormidden in rechthoeken. Beleg de bodem van de cakevorm met brood.
  • Meng de eieren met de room in een kom. Verdeel 1/3e deel van het mengsel met een lepel over het brood in de cakevorm.
  • Besmeer het brood met het roommengsel met een laag tomatensaus, gevolgd door de gesneden plakken ham. Beleg de ham met de paprikareepjes uit de oven en verkruimel hierover de feta.
  • Begin hierna opnieuw met brood en herhaal de verschillende lagen. Sluit na de feta af met een laag brood en verdeel hierover het laatste deel van het mengsel van ei en room.
  • Verwarm de cakevorm 30 minuten in een oven op 180°C.

Like, deel en geniet!