Tosti waarin ‘Italië’ en ‘Spanje’ perfect gecombineerd worden!
We houden allemaal van Italiaanse gerechten, maar ook de Spaanse tapas zijn erg populair. Daarom dachten wij; wat nou als we deze verschillende keukens met elkaar combineren op een tosti? Dan krijg je deze heerlijke tosti!
De traditionele buffelmozzarella vinden wij net iets lekkerder dan de gewone mozzarella. Bij de gewone mozzarella is de kaas vervaardigd uit de melk van een koe, maar bij de buffelmozzarella (de naam zegt het al) uit melk van de waterbuffel.
Serranoham is een rauwe ham die oorspronkelijk afkomstig is uit de bergachtige regio Andalusië. Ook bij serranoham zegt de naam het al; serrano betekent in het Spaans berg/gebergte. Daar werd de gezouten ham gedroogd in de berglucht.
En als je deze twee ingrediënten nu eens combineert met Hollands Kraayennestbrood dan heb je gewoon de lekkerste ingrediënten van drie landen in één tosti! 😉
Ingrediënten:
- Twee sneetjes wit of bruin Kraayennest brood
- Buffelmozzarella
- Serranoham
- Verse basilicum
- Boter
Bereiding:
- Smeer bij beide sneetjes één kant in met boter
- Maak een bedje van plakjes serranoham
- Snijd de buffelmozzarella in dunne plakjes
- De buffelmozzarella leg je op één sneetje brood (de kant waar geen boter op zit)
- Dan doe je een aantal blaadjes verse basilicum bovenop de buffelmozzarella
- En daar bovenop leg je het andere sneetje brood (de kant waar boter op zit bovenop)
- Je legt de sneetjes brood op het bedje van serranoham
- Dan leg je nog een paar plakjes serranoham op de sneetjes brood en probeer je de zijkanten ook te bedekken (je pakt de sneetjes brood als het ware als een cadeautje in)
- Dan even onder de grill op een lage stand en klaar!
Like, deel en geniet!